Vincent-handling Alcatraz

“Alcatraz verbindt er zich toe om 30 combitickets gratis ter beschikking te stellen van Stadsbestuur Kortrijk. Daarnaast dient Alcatraz, wanneer VIP-handling georganiseerd wordt, een tiental VIP-plaatsen te voorzien voor Stadsbestuur Kortrijk. Bij dit evenement dient het volledige College voor Burgemeester en Schepen uitgenodigd te worden tot de VIP-handling.”

Het Stadbestuur van Kortrijk nodigt zichzelf uit, eist en dwingt voordelen af voor een totaalplaatje van 7.125 euroots. Burgemeester en schepentjes plus hun vriendjes krijgen een combi VIP ticket aan 299,50 euroots voor drie dagen. Afgedwongen gunsten voor een beperkte groep van geprivilegieerden. Valt niet onder de noemer veredelde corruptie.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne reageert filosofisch op azijnpissers die op alle slakken zout leggen : “Ja, we hebben inderdaad voor het stadsbestuur, partners, copains & copines, plus de gewillige plaatselijke journalistjes zoals Peter Lanssens, Kris Vanhee en een half dozijn andere uitverkorenen wiens naam ik niet kan komen, een 40-tal gratis combi Vip kaarten ter waarde van 299,50 euroots per stuk afgedwongen van Alcatraz. Dat doen we trouwens elk jaar. Is daar stront aan de knikker ? Ik zou denken van niet, dat zijn de klassieke geplogenheden bij grensverleggende muziekfestivals die de hele buurt drie dagen wakker houden, waarbij het stadsbestuur en copains onmenselijke inspanningen moeten doen, zich wekenlang afsloven als slaven, om het festival vlekkeloos te laten verlopen. Dat verdient een mooie compensatie, toch ? Let wel, er is ook gratis spijs en drank à volonté inbegrepen, tot veuve clicquot toe, ik wil dat niet verduiken. In de Vip-tribune richten we de laatste avond een groot feest aan, dat uitloopt tot de zon op komt. Mijn vrouwtje is dan al lang naar huis naar de kindjes. Andere zinnelijke vrouwtjes gelukkig niet. De compleet van de fatsoenswal losgeslagen Ruth, Kelly en Cindy, het liefdeskoppel Stefanie & Veronique en andere Mariska’s, aangevuld met pittige en ervaren dametjes van rijpere leeftijd, dewelke ik niet kan vernoemen, houden er de zwoele sfeer in, terwijl chocomousseboer Nicolas de vrijgevochten alternatieveling uithangt en zich, verkleed in halfzwarte chocomousseman, in de Vip-darkroom in het tijdperk van de vrije liefde van de late sixties, early seventies waant. By the way, Nicolas is de mening toegedaan dat de clitoris, weliswaar een manachtig orgaan, een minder glorieuze fallus is. Die gedachte is een fallische hersenschim, als je ’t mij vraagt. Ach, het moet allemaal kunnen, zeg ik, en de chagrijnigaards die mij van ontoelaatbaar favoritisme en verdoken corruptie beschuldigen ga ik bij mijn vrienden van ’t tribunaal aanklagen, een proces voor smaad en eerroof aandoen. Van ondankbaarheid gesproken ! Ja, jaloezie is de vreselijkste van alle kwalen. Maar niemand zal mij op de kast krijgen wegens zogenaamd ondeontologisch handelen, vermeend cocaïnegebruik of nachtelijke drinkgelagen aan de toog van ’t Paleitje, met ongepast gedrag tegenover personen van hetzelfde of van het tweede geslacht. ‘Neuk liever je inktpot dan onwillige vrouwen met een castratiecomplex en ontwijk frigide en wraakzuchtige lesbo’s en manwijven’ dramt mijn psychotherapeut in mijn twee oren bij elke maandelijkse canapésessie. Met zo’n wouldbe Dirk De Wachter kan mijn geluk niet meer stuk.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.