Reca

Beste Jarretelle,

Wat denk je daarvan, beste Jarretelle ? Schepentje Arne Vandendriessche heeft het weer goed geregeld de eerste RECA vergadering voor de (ho)reca op de eerste dag van de braderie in Kortrijk !!! En de hotels mogen niet meedoen ! Damier, Messeyne, D-hotel, Broel4 en Parkhotel keren zich af van ’t stadsbestuur. Dommekloot Arne ! Gaat hij daarmee de Kortrijkse Reca redden ? Hij zou beter alle terrasbelastingen afschaffen, onvoorwaardelijk en zich niet meer bemoeien met de kleur van de parasols en het terrasmeubilair. Ook moet hij zich niet meer willoos voegen naar de lachwekkende kleur- en smaakadviezen van de partner van schepentje Kelly. Grootste ellende van Kortrijks is de wildgroei aan Reca zaken, nu al 267 in Kortrijk stad en er komen er alle dagen nog bij. Het drijven van alternatieve eethuisjes, broodjesbars, lunchbars, soep-en vegabars, ontbijtbars, koffie-en theehuizen, pasta-en spaghettitenten, meerwaarde praatkroegen en andere billijke drinkplaatsen, enzovoorts, om van pitta en kebab’s maar te zwijgen, het loopt de spuigaten uit. Allemaal om de Kortrijkzanen hun gelukkig uur te laten beleven. Er zijn er al zo verschrikkelijk véél, en wie gaat dat allemaal blijven opeten en uitdrinken ? Ik vind dat een subtiele daad van verachting voor de Reca vanwege schepentje Arne, die nu weeral vader is geworden. Is dat niet genoeg werk op de huishoudplank ? Zijn onsamenhangend Reca gezwets grenst aan het pathologische, dus laat hem zelf de kastelein van de stadhuiskelder worden, dan voelt schepentje Arne zich minder thuis bij vrouwtje en kroost en volkomen gelukkig in het nachtelijk Kortrijks uitgaandersbestaan, dat geen grenzen kent. 

Johan & Eddie
Eddie & Tom
Stefaan & Yvetje
Stefaan & Stefanie
Cis & Ceska
Cindie & Dave
Cindie & Nicolas
Céliene & Cis

John & Johnnie
José & Tiene

Beste Kortrijkse Reca ondernemer,

Onderwerp: Uitnodiging: eerste editie Kortrijks ‘Reca’ platform 6 september. Graag bevestiging tegen 1 september.

Een poos terug gaf je te kennen dat je graag deel uitmaakt van het nieuwe platform voor Kortrijkse eet- en drankgelegenheden, het ‘re(staurant)ca(fé)’ platform.
Ondertussen heeft schepentje Arne Vandendriessche reeds een aantal zaken voor de Reca in beweging gebracht en zijn we er klaar voor.

Voor deze eerste editie nodigt schepentje je graag uit op vrijdag 6 september om 10u30 in het Dakcafé van het stadhuis (binnen via de Papenstraat met e-ID).

Vanuit de stad brengen we graag volgende punten aan:
• Gratis VORK pas voor Kortrijkse Reca, op voorstel van schepentje Philippe De Coene en op kosten van ’t ocmw.
• Voorstelling Beleef Kortrijk met focus op Reca en samenwerking met de sector
• Reca pop-up charter: evaluatie zomer + status indienen winter
• Kerst in Kortrijk & Warmste week & andere lopende campagnes
• Voorstellen vanuit de Reca (we hebben er reeds een aantal gebundeld, zoals vestigingsstop op nieuwe reca zaken)

Doel is om de agenda samen met de Reca sector op te stellen. Heb je zelf nog een extra suggestie?
Kan je ons tegen 1 september laten weten of je er bij kan zijn?

Liefs en graag tot dan, Elke

Elke| Horeca
Account manager for horeca & retail entrepreneurs in Kortrijk
*Bridge between the local entrepreneurs and the different departments within Stad Kortrijk
*Responsable for the local horeca & retail approach by stad Kortrijk (result: Strategisch Commercieel Plan voor Handel & Horeca in Kortrijk)
*Organise networking moments, necessary trainings and communicate with local entrepreneurs, federations and other involved parties on specific topics, attend to fairs, …
*Initiate projects with specific targeted results with positive results for the local entrepreneurs (some results: new approach on taxes for terraces, new regulations for terraces w…

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor, stadhuisroddels. Bookmark de permalink.