Wolfsschanze van Cadzand

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang), fractieleider in de Kortrijkse gemeenteraad, dient klacht in tegen Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). Volgens Vermeersch toont de burgemeester niet het minste respect voor zijn partij, vloekt en tiert hij, gebruikt hij haatdragende taal en verwijst hij naar de nazi’s, Pol Pot, de KKK, Che Guevara, Adolf Hitler, Doctor Goebbels, Fidel Castro en Steve Stevaert telkens als Vlaams Belang aan het woord is in de gemeenteraad.

Wouter Vermeersch in razernij ontstoken : “Dat de politieke crapuul Van Quickenborne niet het minste respect toont voor onze negenduizend Kortrijkse kiezers zegt alles over de man, als mens en als politieker. Van Quickenborne is een vulgaire postjesjager, een luljanus, een vat vol haat, misprijzen en rancune, omwille van het verlies van duizenden stemmen aan onze partij. Met zijn nazi-verwijzingen toont Van Quickenborne wie hij diep van binnen is : een onverdraagzame potentaat, een politieke Frankenstein, een heethoofdige schurk, in één woord een gevaarlijk personage die de brutaliteit en onbeschaamdheid tot zijn handelsmerk verheven heeft. In vergelijking met Van Quickenborne waren nazi kampbeulen nog maar beginnelingen. In naam van hoog verheven idealen rechtvaardigt hij machtsmisbruik, haat, gesjoemel en dreiging met geweld. En zo’n hatelijk sujet is dus burgemeester van Kortrijk. Zo kan het niet verder. Ik klaag Van Quickenborne aan wegens haatdragende verwensingen, verwijzingen naar Adolf Hitler, Pol Pot en Steve Stevaert, en dreiging met geweld aan mijn persoon, dat van mijn vriendinne en van mijn negenduizend kiezers. De klacht werd ingediend bij een uitheemse politiezone, met name ene uit Limburg, omdat ik besef, en dat weet hier iedereen, dat van Quickenborne in staat is om alle politiezones van de Vlaanders om te kopen. Ik heb er niet veel hoop in want ook de staande en zittende magistraten uit onze contreien zijn de beste maatjes van de burgemeester van Kortrijk. Elke avond, tot diep in de nacht, worden met Van Quickenborneoog in oog in oog met belangrijke Kortrijkse rechtenmannen, daglichtschuwende complotten gesmeed aan de toog van de beruchte afspanning Paleitje aan ’t Kortrijks tribunaal. Dat weet ik uit goede journalistieke bron. De Kortrijkse persjongens en -meiskes pleisteren namelijk graag aan dezelfde toog, in de nabijheid van hun broodheren uit de politieke en gerechtelijke wereld. Het zijn slapjanussen die alleen maar over plaatselijke moorden, caféruzies, fatale liefdeshistories, schietpartijen, branden en de velo-fratsen van schepentje Axel Weydts hun gazet volschrijven, maar de grensoverschrijdende politieke drijverijen en verderfelijke spelletjes van de burgemeester en zijn meelopers onder de korenmaat steken. De maat is vol, ik wil Van Quickenborne politiek castreren. Via ondergrondse Kortrijkse burgerjournalisten verneem ik dat hij zeer veel euroots op tafel wil gooien voor ‘speciale wensen’ ten aanzien van zijn vrienden in de magistratuur, om ten alle prijze zijn afzetting als burgemeester te voorkomen. Meer kan ik daar voorlopig niet over vertellen.”

Vanuit zijn stacaravanne in zijn ballingoord in Cadzand, gechaperonneerd door zijn moeder en schoonmoeder, reageert Van Quickenborne : “Het klopt dat ik Vermeersch en zijn trawanten in de gemeenteraad al meermaals voor neonazi’s heb uitgescholden, tot groot jolijt van de nette raadsleden, die dan telkens minutenlang onder hun bank liggen te schuddebuiken van plezier. Vermeersch is een loser, ik noem hem een politieke wasserettekoning of de hauptman van een massagesalon met gebronzeerde Noord-Afrikaanse scharrelmeiden die de buitensporige erotische fantasmen van hun Vlaams Belangers klandizie tot volvoering brengen en dat weet hij ook, maar het duurt nog even vooraleer hij zich wil gedragen als een fatsoenlijk mens. Zo heb ik hem in de gemeenteraad van 1 juli verweten dat hij goed de orders van de Wolfsschanze van wouldbe Hitler Van Grieken opvolgt en dat is ook zo. Dat hij daarvoor een klacht tegen mij indient kan mij geen bal schelen. Ik heb mijn connectie’s en vriendjes bij politie en gerecht, niemand kan mij iets aandoen, niemand. By the way, op een stadsreceptie noemde Vermeersch mij eens een avontuurlijk aangelegde politieke hoerenbok. Dat was na het hijsen van vijf Omers, een verzachtende omstandigheid. Ik heb daar nooit veel spel over gemaakt. Ik ben een verdraagzaam mens. En nu roept mijn schoonmoeder, ze ligt in monokini te zonnebaden, hier op de plage van Cadzand, ik moet haar met ambre solaire inwrijven. Cadzand is een paradijs van Hollandse landelijke wellust.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.