Lago Kortrijk Weide

ZWEMBADTERREUR

Noord-Afrikaans gespuis terroriseert nieuw zwembad.

WANTOESTANDEN NIEUW LAGO ZWEMBAD KORTRIJK

“Quickie mag dan wel fier zijn op zijn ‘130 nationaliteiten’, dit was voor mij absoluut de allerlaatste zwembeurt ever in Lago Kortrijk.”

We kregen een getuigenis van een bezorgde Kortrijkzaan die anoniem wenst te blijven :

Ik kruip niet snel in de pen om mijn ongenoegen te uiten, zeker niet op vlak van politiek en religie, maar dit moet me toch even van het hart. Op donderdag 25 juli voor het eerst, samen met mijn dochter van bijna 3, het nieuwe Lago zwembad op Kortrijk Weide bezocht. Dat veel mensen verkoeling zouden opzoeken omwille van de extreme hitte, daar had ik mij op voorbereid. Groot was echter mijn ontgoocheling, en nog meer die van mijn dochter, toen we bij aankomst om 16u15 de toegang tot het zwembad werden ontzegd. We moesten wachten tot 17u00, dan zouden er pas opnieuw kaartjes kunnen worden aangekocht.

Geen ideale omstandigheden met een klein kind maar bon, we hadden het ervoor over. We zetten ons in de wachtrij met, voor ons, een 10-tal personen van allochtone afkomst (verder absoluut geen inwoners van Kortrijk en omstreken te bespeuren). De ene verantwoordelijke ‘security’ aanwezig, eveneens een persoon van allochtone afkomst, zegt dat iedereen – omwille van het nieuwe ‘Safe Swim zone’-concept zijn of haar identiteitskaart moet laten inscannen. Dat wordt op gelach onthaald bij de individuen voor mij. Ondertussen beginnen van links en rechts steeds meer allochtone personen maar ook enkele autochtone families met kindjes toe te stromen. Die moeten ook wachten. Alleen wachten die laatste netjes in de rij, de anderen kruipen gewoon onder (!) de afsluitingslinten en steken zonder verpinken mensen voorbij die daar ondertussen al meer dan 20 minuten staan aan te schuiven. Daar wordt door de security niet op gereageerd. Enkel één van de 3 allochtone verantwoordelijken voor het inscannen van de identiteitskaarten (waarom moeten er in godsnaam persé 3 personen met hoofddoek die taak uitvoeren?) maakt een opmerking dat er niet voorbijgestoken mag worden. Ze wordt echter in het Arabisch volledig uitgelachen door de ondertussen grote groep mannen (geen enkele Arabische nvrouw te bespeuren). Het ongenoegen bij de families met kleine kindjes groeit, die wachten immers netjes hun beurt af en het is heel warm in de inkomhal.

Iets voor 17u zegt de verantwoordelijke security dat diegene die reeds een identiteitskaart hebben ingescand, mogen doorschuiven naar de kassa’s. Méér dan 40 mannen, allemaal Frans- of Arabisch sprekend, beginnen te duwen. Hoe en wanneer zouden die in godsnaam hun identiteitskaart hebben laten scannen (als ze die überhaupt al bijhebben!)? De security laat gebeuren, wat niet verwonderlijk is uiteraard. Om 17u15, een uur wachtend later, schuif ik met een uitgeputte en bange kleuter aan aan de kassa. De goesting is dan al volledig weg, maar enkel en alleen om mijn dochter haar afkoeling en 20 minuten plezier te gunnen, koop ik een kaartje.

Binnen in het zwembad nog meer wantoestanden: gewelddadige allochtone jongeren van 14 die het peuterbad terroriseren, volwassenen die doen alsof ze de place ownen…
Kortom: na dik 30 minuten heb ik het volledig gehad en is mijn 10,90 EUR erdoor. Terug bij de kleedruimtes merk ik een zee van lege blikjes, snoeppapiertjes en zelfs een potje appelmoes op de grond opengekapt (mét halal kenmerk, jawel). Quickie mag dan wel heel tevreden en fier zijn op zijn ‘130 nationaliteiten in zijn stad’, dit was voor mij absoluut de allerlaatste zwembeurt ever in Lago Kortrijk. Never again. En dat zal voor velen zo zijn vrees ik. Binnen goed 2 maanden geniet geen enkele Kortrijkzaan nog van deze heel mooie faciliteiten. Daar durf ik een nier op verwedden.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.