De Bourgondiër in Q

Burgemeester Vincent Van Quickenborne pleit voor Bourgondische coalitie.

‘Beste van rechts en links gecombineerd’

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne wil op Vlaams niveau het liefst een Bourgondische coalitie zien ontstaan. Een coalitie dus tussen zijn partij, N-VA en SP.A, zo zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Van Quickenborne : “Een Bourgondische coalitie biedt enorme opportuniteiten.
Die coalitie bestaat al sinds 2013 in Kortrijk waar de liberalen al zeven jaar samen met sossen en de Vlaemsche Nazionalisten in het bestuur zitten. Dat werkt erg goed omdat dat het beste van links en van rechts combineert. Wel zit ik zwaar onder de knoet van schepentje Philippe De Coene, een onverdraaglijke sos die de échte burgemeester van Kortrijk wordt genoemd, en daar is iets van waar, geef ik toe. De Coene trekt in onze stad alle macht naar zich toe. Hij slaagde er bijvoorbeeld in het waanzinnig project van de Vork van vijftien miljoen euroots, een zogezegd sociaal restaurant, door mijn strot te duwen, maar dat is nu gelukkig verteerd. Ik kon mij als burgemeester handhaven. Nu zit neonazi Wouter Vermeersch, die moet luisteren naar de bevelen van zijn Wolfsschanze, in de gemeenteraad, wat een ferme domper op mijn levensvreugde is. De verkiezingen van 26 mei hebben ook aangetoond dat mijn ster aan het dalen is, het is opletten geblazen. Met de Vlaemsche Nazionalisten in het Kortrijks bestuur heb ik geen problemen, meer dan goedmoedige meelopers kan ik ze niet noemen. Schepentje van cultuur Axel Ronse, een quasi inhoudsloze bevoegdheid, is blij als een kleuter en kan nu cumuleren met een parlementair zitje zoals ik dat doe, wat financieel mooi meegenomen is. Axel moet zich alleen maar zes jaar lang trachten onledig te houden met het verleggen van papieren en proberen om Kortrijk de Europese hoofdstad van de cultuur te maken, een krankzinnige opdracht, en Axel kan er zes jaar lang zoet mee gehouden worden. Als schepentje van financiën is Kelly Detavernier een gedroomde keuze. Van financiën weet ze evenveel af als een warme pruimentaart, maar Kelly is enorm populair in de kringen van de Kortrijkse snobs en andere spelmakers, behalve in haar geboortedorp Bissegem, waar Kelly ferm over de kwatongen loopt en ze derhalve, volgens de geruchten, iets minder populair en welkom schijnt te zijn. Kelly wordt in haar schepenpostje rechtgehouden door Nathalie, onze gedegen stadsdirectrice. Met de sossen moet je altijd opletten, het is gevaarlijk kersen eten met politieke maffioso De Coene. Sossen willen de belastingen altijd meer verhogen dan wat wij al deden, jaren geleden, en dat heeft ons gehalveerd van 25 naar 12 procent. Ik wil mijn politieke carrière niet onder de kiesdrempel eindigen en weer advocaatje gaan spelen. Dat is alles wat ik daarover te zeggen heb. En nu wacht mijn schoonmoeder, ’t eten is gereed.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.