Souad

Souad Abihi regisseert ‘diversiteit en inburgering’ in Kortrijk.

Op voorstel van burgemeester Van Quickenborne wordt ene Souad Abihi uit Harelbeke vanaf 2 september programmaregisseuse ‘diversiteit en inburgering’ in de stad Kortrijk. Souad (29 jaar) is van Marokkaanse origine en stond op 26 mei op de VLD kieslijst voor het Vlaams parlement.

Souad Abihi staat ook bekend als Hshoema, Marokkaanse lapnaam voor ‘beschamend’, ‘gênant’, ‘pijnlijk’…Marokkanen zijn grappig en creatief in die dingen.

Burgemeester Van Quickenborne wil vaart steken achter de diversiteit in zijn stad. Hij reageert streng maar rechtvaardig. Vincent zegt : “Kijk, in mijn stad zitten we opgescheept met 133 verschillende nationaliteiten, een onoverzichtelijke baaierd van rassen, kleuren, culturen, godsdiensten, gewoonten en gebruiken. Meestal voelen die gewoonten en gebruiken nog middeleeuws en achterlijk aan en dat is ook zo. Dat moeten we respecteren, ook wij waren ooit achterlijk, zo’n vijfhonderd jaar geleden. We zijn nu beschaafd, avantgardistisch, rijk en welvarend, kortom, het blanke ras is superieur. Wat niet wil zeggen dat we onze gekleurde, gebronzeerde, gespikkelde en zwarte Kortrijkse medemensen met misprijzen moeten bekijken of hen discrimineren. Daarom heb ik het verbod uitgevaardigd, op straffe van een Gas-boete van 58 euroots, om in onze stad nog het woord ras, neger, makak, muzelman, wahabiet, zwartzak, chassidist, oostfronter, bruinaard, neonazi, asielzoeker, illegaal, exoot, vreemdeling, roodhuid, migrant, bosaap, Noord-Afrikaan, transmigrant of allochtoon te bezigen. Voortaan bezigen we, als geciviliseerde en nette Kortrijkzanen, het woord nieuwkomer of nieuwe medemens of nieuwe Kortrijkzaan, en voor mensen met een ander kleurtje bezigen we de uitdrukking ‘gekleurde mede-Kortrijkzaan’. Ook het stigmatiserende woord blanke vervangen we door witmens. We betonen het allergrootste respect voor de 133 verschillende nationaliteiten in onze stad, ze zijn een ware verrijking voor de steriele Kortrijkse gemeenschap die vervallen is in bloedarmoede, verkalking, apathie, homoseksualiteit en incest. Een injectie met vreemd en anders gekleurd bloed zal de Kortrijkse bevolking een nieuwe impuls geven om de lethargie te doorbreken en de grandeur van weleer te herwinnen. Onze witte Kortrijkse meiskes moeten zich laten bezwangeren door een gekleurde nieuwkomer uit Afrika, Azië of Zuid-Amerika. Het mag ook eentje uit Cuba of Noord-Korea zijn. We moeten de 133 nationaliteiten in Kortrijk koesteren, ze met de witte Kortrijkzanen verbinden en meer uitspelen en hun middeleeuwse tradities positief aanwenden, zodat zij zachtjes en geleidelijk en zonder veel geweld de 21ste eeuw binnenglijden. Dat ik zelf mijn dochter Beau tegen mijn goesting in het hagelwitte en elitaire Kinderland van Don Bosco steek, daar kan ik niets aan doen, het was de eis van mijn schoonmoeder uit Waregem. Anders was ik een aan lager wal geraakte single gebleven, een clochard zeg maar.”

Een betere verstandhouding en sociale cohesie tussen alle culturen, ook de meest achterlijke in Kortrijk, staat hoog op de agenda bij het stadsbestuur van Team Burgemeester, de Sossen en van Axel Ronse van de N-VA, die een opportunist is zonder het zelf te beseffen, het siert de jongen. De nette mens Ronse staat stijf van politieke correctheid, maar wou zelf niet het slachtoffer worden van een megamoskee die aanvankelijk dreigde in zijn woonomgeving neergepoot te worden. Axel is een verloren gelopen tsjeef en volgens supertsjeef Mark Eyskens is de hypocrisie de grootste aller tsjevendeugden en de meest miskende. Hahaha. De stad stelt bijgevolg in dat kader een programmaregisseuse ‘diversiteit en inburgering’ aan.

Hoe Souad het wil aanpakken, weet ze absoluut zelf nog niet. Ze zegt dat ze het later wel uit zal leggen. Later. Ze zegt : “Ik moet eerst bekomen van mijn benoeming en nieuwe uitdaging. Ik ben heel blij want in az groeninge zat ik op een dood spoor. Ik moest godganse dagen papieren verleggen en nieuwe mapjes aanleggen in verschillende kleurtjes voor telkens nieuwe papieren, die ik dan rond moest dragen naar de verschillende diensten op de onderste verdieping, waar zo’n tweehonderd andere papierverleggers eindeloze stapels papieren aan het verleggen waren. Dat verdiep heeft daar een bijnaam : het verdiep K, van Kafka. Grappig, dat wel, maar ik was het kotsbeu. Ik ga de nieuwe uitdaging met gedrevenheid, idealisme, positiviteit en een glimlach aan. Verduidelijking volgt over enige maanden, en eerst neem ik nog twee maanden congé payé in mijn moederland, diep in de Sahara, aan de overkant van de Méditerranée.”

Souad Abihi heeft 7 zussen en een broer, allemaal geboren en gespogen marokkaantjes. Een doordeweeks Noord-Afrikaans gezinnetje van middelbare grootte uit het putje van de Sahara.

Hun ouderlijk huis in de Tientjesstraat in Harelbeke is berucht als ‘het huis met de zeven huwbare dochters’. Stuk voor stuk bekoorlijke schoonheden zonder grenzen. Licht gebronzeerd en uitdagend. Een onuitputtelijke bron van verbazing, verwarring, nieuwsgierigheid, verrukking en hilariteit.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor, stadhuisroddels. Bookmark de permalink.