Giovanny

Op het kabinet van de Kortrijkse N-VA schepentjes Axel Ronse en Kelly Detavernier is een nieuwe medewerker aan de slag. Giovanny Saelens, een snaak van 27 jaar uit Heule gaat aan het werk als raadgever voor de schepentjes en volgt meteen enkele belangrijke dossiers op. Giovanny volgt Steven Lecluyse op, die zijn kabinetspijp aan Maarten gaf na de pandoering van 14 oktober. Steven is nu professioneel funrunner.

Giovanny is ook de voorzitter van Jong N-VA Kortrijk.

Alhoewel de Kortrijkse N-VA op 14 oktober een afstraffing kreeg en drie zeteltjes ten gunste van Vlaams Belang verloor, en één schepenzeteltje moest inleveren (van drie naar twee), behoudt het partijtje vier voltijdse kabinetsleden, op kosten van de Kortrijkse belastingbetaler.

De gelukkigen zijn : Giovanny Saelens, Christian Verdin (van wie kwatongen beweren dat de man geen Vlaams-Nationalist pur sang is), Anke Seynaeve, de beminnelijke poulain van Axel Ronse van wie Axel stapelzot schijnt te zijn, en de onweerstaanbare, enigszins uitdagende Fabienne Tuyttens, op wie heel ’t stadhuis verslingerd is, burgemeester en schepentje Arne Vandendriessche, beruchte vrouwenconnaisseur, inbegrepen. Een bijrolletje als zinnenprikkende schoonheid in een horrorprent van Johan Vandewoestijne is op Fabienne haar lijf geschreven.
Vier kabinetards voor twee schepentjes, giet maar uit in ’t Kortrijks stadhuis.
Schepentje van cultuur Axel Ronse is in de wolken over zijn nieuwe aanwinst.

Axel : “Ik ben zeer content dat Giovanny gestart is op ons kabinetje, waar ik, om de tijd te doden, ook exposities inricht voor de betere Kortrijkse zondagsschilders, heel leuk. Tijdens de campagne had Giovanny zijn inzet al bewezen en was ik ervan overtuigd dat hij een aanwinst zou zijn. Ik beschouw hem als mijn politieke opvolger. Alhoewel ik slechts één bevoegdheid heb, namelijk Kortrijk in 2030 culturele hoofdstad van Europa maken, is mijn kabinetje voor Giovanny de ideale leerschool en zal de jongen, naast Anke, in mijn bureau veel belangrijke papieren leggen en verleggen. Anke blijft mijn absolute oogappel, en smeuïge roddels over ons zullen er altijd zijn in deze kleine provinciestad aan de oevers van de Leie.”

Ook schepentje Kelly Detavernier is dol enthousiast en wordt al een beetje vochtig bij de gedachte aan de komst van het jonge potente veulen Giovanny.

Kelly : “Ik kan bijna niet meer wachten op zijn intrede in mijn bureautje. Ik ben ik een beetje zot van ambitieuze knapen van wie ik bijna hun moeder zou kunnen zijn. Voorganger Steven Lecluyse vertrok met de noorderzon, dat is geen verlies. Roddeltanten op de stadhuis noemen mij nymfomaan, maar zover zou ik het niet durven drijven. Bezie mij eerder als een amateur van hoofse knapenliefde, van toptalenten met een zwak voor vrouwelijke schoonheden van middelbare leeftijd. Een piepjonge casanova op mijn kabinet zal niet alleen mijn zinnen blussen, maar mij ook aansporen om het goede te doen, het kwade te laten en het nog beter te doen voor de mensen van Kortrijk. Ik ben er zeker van, we gaan ons amuseren voor ’t algemeen belang. Ik ken Giovanny als iemand die niet alleen politiek, maar ook emotioneel, intermenselijk goed op de hoogte is, en avances ga ik niet uit de weg, het fleurt mijn dag op. Giovanny deinst niet achteruit voor vrouwelijke charme, frivoliteit en gedoseerde erotiek. Dat kan ik de jongen ruimschoots bieden. Naast het inhoudelijk werken op mijn dossiers verzorgt Giovanny ook de communicatie van zowel mijn kabinetje als van N-VA Kortrijk. Ik kan hem goed gebruiken, zowel figuurlijk als letterlijk”, grijnst schepentje Kelly tot slot met een vette knipoog.

Giovanny glundert : “Ik ben Axel en Kelly dankbaar voor de kans die ik hier krijg om mee te werken aan onze lokale dossiertjes en aan de wederopstanding van de vergane Kortrijkse grandeur. Er staan veel boeiende uitdagingen en schone dagen voor de boeg, zoals onze kandidatuur voor Culturele Hoofdstad van Europa. Samen met de collega’s gaan we ons volledig voor smijten!”, besluit Giovanny, die vooral naar de wereldse Kelly uitkijkt (altijd provocerend geprangd in een tweedehands D&G broekske van twee maten te klein), als naar een tot over haar oren verliefde schoonmoeder.

Dat belooft voor Qlown Town !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in stadhuisroddels. Bookmark de permalink.