Het Trio !

Beste Jarretel de Courtrai !

Ik vernam dat je dinsdag de dag van je leven hebt beleefd met het beruchte Kortrijks Republikeins-Separatistisch Trio. Voorwaar, verre van een trio nette mensen !
Dat was weer veel te lang geleden, samen optrekken, een trio vrijbuiters uit de politieke diergaarde van Qlown Town !

Er werd nogal wat afgelachen en uitgelachen en zeer politiek-incorrecte praat verteld, ver voorbij de grenzen van politiek fatsoen, lachen met de Muzelmannen, de Hollanders, met de homoot’s en met Betteke en haar Belgische dweil, om nog van de negationistische Jodenkluchten te zwijgen, waartegen bij de inquisitie van de frigide trut Els Keytsman klacht werd neergelegd, volgens de geruchten. Maar er zijn zoveel geruchten ! 

Ondanks de hogere scholingsgraad van het politiek geweldenaarstrio, dat zich verheven voelt boven het ruige steuntrekkende lompenvolk en boven de Kortrijkse weldenkende middenmotersklasse, verviel het trio op het zomerterras van een illegaal Koerdenduo, alras in bakerpraatjes, dronkemansparlé en leugenachtige beschouwingen over het gebrek aan seculiere intelligentsia in muzelmannenwereld. Over de Chassidistische Joden werden obscene Nietzschiaanse grappen uitgewisseld, die de toets met de geboden en verboden van de gedachtenpolitie niet zouden doorstaan.

De dubbele moraal en de wereldverbeterige opmerkingen van het jongste trio-lid vergalden op het einde van het drinkgelag en de inheemse würsten, de vriendschappelijke, bijna intieme sfeer, die gaandeweg tussen het trio gegroeid was tijdens de lange en afmattende busreis met hindernissen en verstekelingen, en de gesprekken die daaruit voortvloeiden. 

Lang was de dag in elk geval genoeg, en met een hoge graad van desillusie omwille van de teloorgegane vriendschapsbanden.

Om ad rem te blijven, bezorg ik je nog wat leesvoer van Houellebecq en de nooit verzonden brieven van Hugo Claus aan Frans Lavaert en Philippe De Coene. Doordesemd met de fijnste spot en humor.

Wie weet zit er binnenkort een busrit in naar Tbilisi, ook een mooie stad.
Het kan tegenwoordig helemaal volgens de regels van de sharia.
Misschien geraak jij er wel gratis binnen, maaltijden incluis.

Je frère ennemi,
gewezen lid van het Trio

Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.