Multicultureel zwembad

PERSBERICHT

AMOKMAKERS IN NIEUW ZWEMBAD KORTRIJK WEIDE

Bezorgde Kortrijkzaan: “Wij waren vreemden in ‘ons’ eigen zwembad, is dit nog normaal!?”

Wouter Vermeersch (fractieleider Kortrijk): “Van Quickenborne moet als hoofd van de lokale politie eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid nemen. Als jonge allochtonen amok maken in het nieuw zwembad, laat ze dan administratief aanhouden door de politie en een paar uur afkoelen in de politiecel. ‘Gewoon doen’ zou ik zeggen.”

Momenteel gaan op sociale media verschillende berichten viraal over problemen met amokmakers in het nieuw zwembad Lago Kortrijk Weide.

Een bezorgde Kortrijkzaan getuigt:

“Vorige zaterdag ben ik voor de eerste keer met vrienden naar het nieuw zwembad Kortrijk Weide geweest, met grote verwachtingen. Er was een jong meisje van 11 jaar bij ons die wou proberen baantjes te zwemmen in het binnenbad, dit werd echter onmogelijk gemaakt door een grote groep Frans-Arabische ‘jongeren’ die met groot geweld voor het meisje in het water sprongen waardoor zij niet meer door kon. De ‘jongeren’ waren zeer grof, luid, geweldig en hadden geen enkel respect voor de andere bezoekers. In het buitenbad en de wildwaterbaan hetzelfde verhaal, waar het onmogelijk was te genieten van ‘ons’ mooi en duur te betalen zwembad.”

Toen we de redders hierover aanspraken kregen we als antwoord: “we weten het maar wat wil je dat wij doen, we hebben ze al verschillende keren aangesproken maar ze willen niet luisteren.”
Toen ik vroeg waarom ze dan niet gewoon de regels, die voor iédereen gelden, opleggen kreeg ik de reactie: “heb je al eens gezien met hoeveel ze zijn”, met de extra info: “ze hebben reclame gemaakt voor dit zwembad in Noord-Frankrijk en dit is het resultaat” en “de politie zegt dat we het zelf moeten oplossen”.

Toen we eens goed rondkeken was duidelijk dat ongeveer 90 procent (niét overdreven) van de aanwezige bezoekers van Noord-Afrikaanse afkomst was, bij het roepen en tieren (buiten en binnen) was Arabisch en Frans de voertaal. De dochter van mijn maat vroeg zelf, bij 35 graden, of we niet wat vroeger naar huis wilden gaan omdat ze zich niet op haar gemak voelde…

Wij waren vreemden in ‘ons’ eigen zwembad, is dit nog normaal!?”

LAGO Kortrijk Weide reageerde als volgt:

“Beste, het klopt niet dat we reclame maakten in noord-Frankrijk. Wij maakten enkel reclame in Kortrijk en omgeving. Wij hebben een heel goede relatie met de lokale politie. Zij komen op geregelde basis langs met hun patrouille op onvoorspelbare tijdstippen. Bovendien hebben we toegang tot hun verkorte nummer om snel interventie te verkrijgen. De redders zijn hier allen van op de hoogte. Ook was er vorige week security aanwezig om incidenten te voorkomen. Wij doen alle moeite om iedereen zich welkom en veilig te laten voelen. Jammer dat u dit gevoel niet had.”

Auteur: Wouter Vermeersch (fractieleider Kortrijk)
Email: wouter.vermeersch@vlaamsbelang.org
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Adres: Plaats: Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon: 0485/66.07.80

Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.