Blacky, Turbo en de anderen…

“Onderzoek naar oorzaak brand zwembad kan nog jaren duren” (Elewin Werbrouck, Lago).

De eerste twee nieuwe glijbanen van het zwembad Lago Weide in Kortrijk openen niét tegen de zomervakantie, zoals eerst voorzien. Beheerder Lago werkt een nieuwe planning uit.

Lago-man Elewin Werbrouck kronkelt zich in alle richtingen.

Werbrouck : “Kijk, ik wil mij niet langer hullen in een verdacht zwijgen. De oorzaak van de brand van drie maanden geleden is officieel nog niet gekend. Officieel. Het onderzoek van de gerechtsexpert loopt. De gerechtsexpert neemt zijn tijd om het grondig te doen, want er zijn veel betrokken partijen. Misschien sleept het nog jaren aan, maar inmiddels doen we voort. Er is ook veel te bespreken beeldmateriaal. De expert, die deze week nog naar het zwembad kwam, gaat alle hypotheses na. Ik weet dat geruchten gaan dat de oorzaak wel gekend is en men het niet durft zeggen. Volgens sommige bronnen zou de brand veroorzaakt zijn door een stommiteit van een goedkope en onbekwame aannemer die aan de elektriek werkte, maar er geen verstand van had en bij aansluiting van de werfstroom op de netstroom geen rekening hield met de kleuren van de kabels en zo kortsluiting veroorzaakte. Anderen uit de omgeving van de experten beweren mordicus dat de brand aangestoken werd door een afgedankte pompier die pyromaan werd. Zelf begin ik nu ook te twijfelen aan de communicatie van onze directie, die per se wil laten uitschijnen dat er geen stront aan de knikker is. Voorlopig geven we het onderzoek alle tijd, al duurt het nog vijf jaar. Er wordt stilletjes gehoopt dat iedereen het zal vergeten zijn, nadat de vijf glijbanen eindelijk zullen openen tegen het voorjaar van 2020. Ze zullen de naam dragen van blacky, johny turbo, duo slide, abyss en eentje met oude autobanden. Och, de oorzaak, wie ligt daar dan nog van wakker ? Het grote knaagdier tijd zal alle herinneringen aan de rampzalige brand wegvreten.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor, Talk of the town. Bookmark de permalink.