De cuissetax van schepen Weydts

Ingezonden stuk

Kortrijk, 24/06/2019

Iedereen op de fiets? Niet bij Agb Parko en schepen Axel Weydts.

U dacht dat de meeropbrengst door de stijging van de parkeertarieven in Kortrijk zouden worden ingezet voor verkeersveiligheid? Denk maar iets anders. Bijvoorbeeld aan drummen met de burgemeester en schepen Weydts in Malta, Monte Carlo of Ibiza.

Lees hieronder een beslissing genomen in het Directiecomité van AGB PARKO :
Ref. AGB PARKO 12/06/2018.

Het directiecomité beslist :
Aankoop van een elektrische autootje voor fietsstraattoezicht onder leiding van schepen Axel Weydts.
Prijs : 18.412 Euro excl. btw.

Blijkbaar moet niet iedereen op de velo van schepen van elektrische autootjes Weydts.

Schepen Weydts motiveert de aankoop als volgt :

‘Bij de invoering van 74 fietsstraten vanaf 28 juni zal er streng op toegezien worden dat alle autobestuurders zich aan de regels houden en braaf en zonder morren achter de fietsers blijven aantuffen, al rijden die maar tegen een slakkengangetje van drie kilometers per uur want ook rolstoelers, ligvelo’s, loopvelo’s, groene velo’s, cuissetaxen, kinderwagens, driewielers, tandems, segway’s, duovelo’s, riksja’s, trotinetten, golfkarren en looprekkers hebben voorrang. Daarom wordt een elektrisch autootje ingezet om de parkeerwachters toe te laten snel en efficiënt ter plaatse de overtreders bij de lurven te vatten en te beboeten met 58 euroots per overtreding. De boete wordt bij een tweede en elke volgende overtreding telkenmaal verdubbeld tot een maximum van 975 euroots en in beslagname van de wagen voor twaalf maanden. Die achttienduizend en oneffen euroots zullen rap terugverdiend zijn en grote winsten voor de stad genereren. Met die superwinsten gaat de stadskas dan de mogelijkheid scheppen om de burgemeester, het schepencollege, de kabinetards, de secretaressen en de hogere stadsambtenaren in het buitenland reclame en grote sier te gaan maken in het belang van de stad Kortrijk en haar inwoners. Drummen is daar één voorbeeld van, maar er zijn er tientallen. Ook buitenlandse inleefreisjes, museum- theater-en horecabezoeken en sportevenementen zoals voetbal, velokoersen en de aankomst van de tour de France in Parijs zijn een goed voorbeeld. Als dàt geen nobel doel is’.

Kortrijk Voorwaarts! 
Geo Verstichel en Marniek De Bruyne
Voorzitter en ondervoorzitter ad interim
100%
Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kortrijk, Kooigem, Marke, Rollegem

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.