Courtrai-La-Morte

Lezersbrief

(Bruges) COURTRAI-La-Morte

Het is in het alwetend verlichte brein van de fietsdictator Herr Axel Weydts tot een kortsluiting gekomen. In Vlaamse termen de ziekte “Hoogmoedis maximus”

Deze ziekte krijg je als je verstand in regelrechte tegenstelling staat tot je eigendunk en hoogmoed.

Er was echt niet meer nodig in zijn goddelijke alwetendheid dan een verordening op te stellen betreffende de fiets…in zijn taal “das fahrrad” weil…. Ordnung muss sein!!
Autos sind in unserer sterbende Stadt verboten
(awel da wil zeggen geen auto in Axel Weydts ZIJN stad. A.W. verlichte despoot bij de genade van Vincent VQ.

AXEL en zijn MASTERPLAN:

Voor die enkele toeristen die nog naar de “dode stede Kortrijk” durven komen en dit zonder de verplichte fiets, voorziet zijne Hoogheid Prins Carnaval Axel borden in 4 talen en dat op iedere invalsweg naar de dode stede:

Iedereen met een glimlach op de fiets of je krijgt een boete van 58 €.
Jeder mit einem Lächeln auf dem Fahrrad oder Sie bekommen eine Geldstrafe das sind 58 Euroots
Everyone with a smile on the bike or you get a fine of 58€ (Brexit ??)
Tout le monde avec un sourire sur le vélo ou vous obtenez une amende 58 Euro

DE MIDDENSTAND

De middenstand van Kortrijk kan de boom in zegt Zonnekoning Axel Weydts. 
Hij gaat geen euro minder op zijn riante rekening krijgen (als salonsocialist kan dat tellen) eind van de maand of er nu 11-12 of 15% minder winkels zijn in de dode stede. Axel W. heeft in zijn goedheid beslist dat: Die schooiers in de boetieks en cafés van stad moeten maar hun auto verkopen en een fietske kopen op zijn bevel. En er is maar 1 regel die telt namelijk Axel W. zijn wil is wet

Beste vriend Jarretel, ik verlaat mijn Promenade des Anglais hier in Nice en kom terug in Kortrijk wonen want ik heb het gat in de markt ontdekt.
Ik ga 20 Brabantse trekpaarden kopen en 10 koetsen. Op die manier draag ik bij tot de groene waanzin en in tijden van nood kan ik de Groene en de Rode Broeders met een lekke tube vervoeren met mijn paardentram.

Ah jarretel, ik hoorde van mijn broer uit de shopping in Kuurne dat ze daar met een groot probleem zitten. Geen dictator met een fiets of koets maar een uitbreiding van de parking komt er aan …omdat 50% van de Kortrijkzanen daar naar de winkels gaan.
Verder is Zwevegem industrieel nu al bijna zo groot als Courtrai La Morte…Stof tot nadenken zou ik zeggen.

Jarretel tot in augustus …dan ben ik in Kortrijk.

Edgard Bonavonture

Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.