Suiker aan de baard

Burgemeester Van Quickenborne nam dinsdagochtend 4 juni ter gelegenheid van het suikerfeest deel aan het islamitisch gebed in Kortrijk XPO.

Daarover door onze undercover reporter aan de tand gevoeld verklaarde de burgemeester : “Ja ik ben hier om het suikerfeest en het einde van de Ramadan mee te vieren. Dat is niet debiel of infantiel, maar sluw en berekend. Slijmen en lijmen met de muzelmannen en hun ouderwetse religieuze tradities, al zijn ze volgens Verhofstadt niet compatibel met de Westerse liberale democratie, rendeert. Ik denk dat ik hiermee een prikkelend signaal uitzend dat ik hiermee mijn voordeel doe. Dat doe ik elk jaar, vooral in tijden van verkiezingen, maar nu kwamen die te vroeg. Toch wou ik mijn belofte om mee te vieren gestand doen. Scheiding moskee en Staat zei u ? Pfft…daar veeg ik vierkant mijn twee ballen aan. Kijk, zelf ben ik een diepgelovige en godvrezende katholiek en mijn vrouwtje nog dieper. En komende zondag is het hoogfeest van sinksen en heb ik toelating gekregen van vriend de huizes deken Morlion om vanop de kansel van Sint Maarten tijdens de Hoogmis de gelovigen luidkeels de les te spellen. Voor wie ze in ’t vervolg moeten stemmen bijvoorbeeld. En dat de methode Ogino-Knaus nog zo slecht niet is voor katholieken die voor het zingen de kerk niet uit willen. By the way, dekentje Geert is een intieme vriend die in moeilijke en eenzame tijden mijn vrouwtje tegen zijn gilet trekt, haar troost wanneer ik weer een keer een halve week in Brussel blijf hangen of ga drummen in het buitenland. Kwestie van mijn parlementaire en sociale plichten te vervullen en mijn pree van tienduizend euroots per maand veilig te stellen. En nog dit : een burgemeester mag en moet de scheiding moskee en politiek respecteren, maar niet fanatiek hé. En had ik meer Ahouna’s en consorten op mijn lijst gezet, hadden we nu de absolute meerderheid. Ik wil nog meegeven dat de nieuwe megamoskee er spoedig komt. De verkiezingen zijn allemaal gepasseerd, we gaan nu doordrukken, Vermeersch of geen Vermeersch met zijn hysterisch gehuil. Salut, Willy Naessens en mijn zwemkom in aanbouw roept”.

Dit bericht is geplaatst in Humor, Talk of the town. Bookmark de permalink.