Valletta

De Kortrijkse klimaatpolitiekers burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepentje Axel Weydts van de klimaatneutrale stad Kortrijk vliegen naar Malta om te gaan drummen en uit te blazen.

Een vierdaags snoepreisje op kosten van de stad, ten voordele van de klimaatopwarming.

Van Quickenborne en Weydts, breed lachend bij de trap van de vlieger : “Jaah zeg, als dat al niet meer mag, we zijn libertijnen en voluntaristen hé, en na die maandenlange zware kiescampagnes mogen wij er toch eens uitvliegen en ons een verzetje veroorloven zekerst ? Eens een keer uit de bol gaan en ons onderdompelen in het oergezellig Maltees uitgaanders-en nachtleven want onze echtgenoten blijven thuis. Dat dat op kosten van de stadskas gebeurt, et alors ? Trouwens, we gaan er ook meehelpen drummen en de internationale eer van Kortrijk hoog in het vaandel van onze stad steken. Mogen we even onze geheime fantasmen langs deze weg tot volvoering brengen ? Er is al droefenis en ellende genoeg in de dagdagelijkse sleur van de politieke plicht, die ons leven voor de rest van het werkjaar redelijk saai maakt en gevangen houdt. En wat de klimaathysterie betreft, daar doen we niet aan mee. We nemen de vlieger business-class van Air Morocco, een zeilboot had ook gekund, maar we hebben de zeeziekte. En de beruchte portrettentrekker Johan Sergyssels vliegt ook mee op kosten van ’t stad. Mooie portretten maken ter promotie van onze stad in Malta. Er is geen politieke zedenverwildering in Kortrijk en spaar ons van hypocriete moraalridders die ons de les van het politiek fatsoen willen lezen, maar zelf tot over hun over in de shit zitten. Behalve politieke sjacheraar Stefaan De Clerck, gaan we geen namen noemen om onze stad niet nog meer in het moeras van het machtsmisbruik en gesjoemel te duwen. En nu vlug de vlieger op.”

Dit bericht is geplaatst in stadhuisroddels. Bookmark de permalink.