Brug der Zuchten


(foto henk deleu)

Budabrug na zoveelste defect hersteld: verkeer verloopt weer normaal

De Budabrug, alias de Brug der Zuchten, op Overleie was vandaag weer defect. De tafelbrug over de Leie, tussen de Overleiestraat en Budastraat, bleef heel de voormiddag hoog in de lucht staan. Waardoor het verkeer moest omrijden. Nu verloopt alles weer normaal, zeggen ze.

Woordvoerder van de Vlaamse Waterweg Hélène Vermeulen relativeert : “Ach, weer een halve dag defect, ze bleef hoog in de lucht staan, wilde niet naar beneden en wat dan nog ? Het is al vijf maanden geleden, vijf maanden, dat de brug nog eens open en in de lucht bleef staan. Normaal moeten we met zo’n type brug rekening houden met tien tot twaalf defecten per jaar, zegge en schrijve omtrent één keer per maand. Is dat nu zo erg ? Ze is toch nog niet ingestort zoals in Ingelmunster ? Zodus, vijf maanden zonder panne is een weergaloos succes. We hadden daar ook een klassieke designbrug van twintig miljoen kunnen zetten die zeven meer hoger was met een aanloop vanaf de Grote Markt tot aan het standbeeld van koningin Astrid en dan ? Dan moesten we nog twee drie straten en de helft van Overleie platgooien. En waar stonden we dan ? Kijk, zo’n elektromechanisch defect aan één van de vijzels die de brug optillen is een klassieker in de bruggenliteratuur. De Budabrug is een beweegbare designbrug van amper tien miljoen met een complexe elektromechanische werking. De brug is gevoeliger aan pannes en aan regen, zon en wind dan andere bruggen. Ook hebben we veel miserie gehad bij de opstart toen ze helemaal niet omhoog of omlaag wilde of een maand lang scheef in de lucht bleef staan. De brug was sinds de opening in 2015 zo’n zevenenzestig keren in panne, een normaal gemiddelde voor dit type ophaalbrug. In Oudenaarde is het veel erger, we mogen dus van een zeker succes spreken met die Budabrug”, benadrukt Hélène.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.