Kortrijk Bokrijk

INGEZONDEN STUK 

KORTRIJK VOORUIT
Politiek is er om mensen vooruit te helpen
Niet anti, Wel anders!

Kortrijk, 11 juni 2019

De rode Kortrijkse Schepen van fietsen slaat weer toe!
Wie vanaf 01 augustus eerstkomend in Kortrijk wil parkeren zal daar weer eens meer voor moeten betalen. Dit niet alleen in de binnenstad maar ook in de woonwijken.
Dat Schepen Weydts een allergie heeft voor de auto en alleen maar aan de fietsers denkt is allang geweten. Dat hij de stad nu nog meer auto-onvriendelijk maakt is voor Kortrijk Vooruit een brug te ver.

Zijn credo luidt opnieuw dat de meeropbrengst zal gebruikt worden om het beleid bij te sturen en te investeren in verkeersveiligheid en fietsinfrastructuur. Welk beleid? De laatste jaren is er voor de autobestuurder geen enkel beleid uitgeschreven. Enkel de fietser komt in beeld.

Geen probleem dat men de burger meer op de fiets wil krijgen. Geen probleem dat er meer aandacht wordt gegeven aan gevaarlijke punten waar fietsers nu meer voorrang krijgen. Maar wil dan aub ook oog hebben voor de vele overtredingen die deze zelfde fietser dagdagelijks maakt. Nu wordt een situatie gecreëerd die in de nabije toekomst niet houdbaar zal blijken.

Dat de socialisten niet meer opkomen voor de arbeider is oud nieuws. Dat ze nu ook nog de wagen, zo dikwijls broodnodig om nog flexibel te zijn op de arbeidsmarkt, volledig aan banden wil leggen zegt heel veel over deze partij en haar beleidsvoerders.
Het centrum van Kortrijk blijft een zeer hoge leegstand kennen, het openbaar vervoer wordt niet geoptimaliseerd en de autobestuurder wordt als grote boosdoener gezien voor elk probleem dat zich stelt.

Beste Schepen, Kortrijk is Bokrijk niet. Als u wilt dat iedereen op de fiets springt zorg dan dat iedere Kortrijkzaan binnen een straal van 7km werk vindt. Maak van het openbaar vervoer een degelijk alternatief en stop uw kruisvaart tegen de auto.

Voor Kortrijk Vooruit is leefbaarheid ook een prioritair punt. Alleen zijn er andere mogelijkheden om de stad leefbaar en bereikbaar te houden. Nu reeds gaan steeds meer stemmen op van bezoekers, maar ook van de Kortrijkzaan, dat ze de binnenstad links laten liggen. Keer deze tendens vooraleer het weerom te laat is!

Pieter Vanherpe
Kortrijk Vooruit
100%
Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kortrijk, Kooigem, Marke, Rollegem

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.