Axel Parko

Storm van kritiek op duurder parkeren in Kortrijk.

“We zijn wij in Kortrijk nu duurder dan in Boerelare, maar dat is niet erg” (schepentje Axel Weydts).

Er is ei zo na een opstand uitgebroken na de brutale beslissing van het schepencollege om de parkeertarieven vanaf augustus fors te verhogen in Kortrijk. Volgens de voorzitter van parkeerbedrijf Parko schepentje van Mobiliteit Axel Weydts (sos) is klagen en zagen niet de goeie aanpak.

Schepentje Axel Weydts reageert als door een wesp gestoken : “Idioten, dieven, onnozelaars, bandieten, hoerenjagers, klootzakken, zakkenvullers, skandalige skavuiten enz, roepen ze nu tegen mij en tegen de Parko directeuren, onderdirecteuren, cheffen, sous-cheffen en willige directiesecretaressen, maar dat zal niet lang meer duren. Er doen zelfs geruchten de ronde dat de secretaressen en zeker die van de directie zich uitdossen in jurken van Walter Van Beirendonck, juwelen van Cartier en Parijse lingerie van een merk dat ik nog tracht te achterhalen. Alhoewel hun schoonheid niet verblindend is, geen Griekse godinnen met groene ogen, een wespentaille, uitdagende borsten, zwoele lippen een zuigmond en benen tot in de oksels. Niets van dat alles dus. Ik lig uit te blazen, uitgeput van de verwensingen en godslasteringen omwille van mijn zogenaamde schurkenstreken. Maar ik laat me niet in de hoek steken door zeurpieten, negationisten en beroepsklagers die mij beschuldigen van valsemunterij, omkoping, huichelarij, onkunde, idiotie, verdwazing, cynisch nihilisme en skandelijke geldschepperij om de putten van Parko op te vullen en hun veel te hoge lonen en profijtjes te betalen. Natuurlijk zit Parko met bodemloze financiële putten ten gevolge van wanbeheer door de directeur en zijn waterdragers, allemaal met gunsten overladen tsjeven uit de poenpakkers- en ons-kent-ons giet-maar-uit tijden van De Clerck, Lybeer en cie. Ik kan niet verduiken dat het Parkomanagement op grote voet leeft, grote sier houdt en de euroots door deuren en vensters gooit in allerlei grillen en avonturen en in dure etentjes in sterrenrestaurants ver uit het zicht buiten de stad. Ik moet bekennen, ik krijg die kereltjes niet gemakkelijk onder de knie of helemaal buiten, maar ik doe mijn best. Het zal verbeteren. Maar de criticasters en andere Kortrijkwatchers zouden beter in de verf zetten dat Kortrijk bij de goedkoopste steden van de Vlaanders blijft, na Roeselare, Oostende, Ieper, Diksmuide, Knokke, Brugge, Oudenaarde, Wielsbeke, Torhout, Waregem, Veurne en Lichtervelde. Dat zijn dan ook geen concurrenten, maar barbarensteden en dorpen zonder kunst en cultuur. Wie wat meer diepgang wil in zijn leven, komt naar Kortrijk, waar anders ? En ja, het klopt dat wij die tarieven exact één week na de verkiezingen verhogen, maar ik zeg u op mijn eerste communiezieltje en dat van mijn man, dat wij dat eigenlijk één week vóór de verkiezingen gingen doen. Helaas, de technische modaliteiten waren nog niet gereed doordat de helft van het Parko personeel vlak voor de verkiezingen in congé payé was. Het moest weer lukken. Van tegenslag gesproken ! Zijn er nog in Kortrijk mensen van goede wil, die willen meewerken met een dienstbaar schepentje als ik, die het allerbeste voor heeft met de mensen van Kortrijk ? Graag opstaan aub ! En nu roept mijn man, teten is gereed en ik ook.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels, stadhuisroddels. Bookmark de permalink.