27 mei

Aanvaller van Kortrijkse agent blijft aangehouden: verdacht van poging doodslag.

De allochtoon die dinsdagmiddag een Kortrijkse pandoer aanviel met een slagersmes, blijft in de cel op verdenking van poging doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen. Dat heeft het parket van Kortrijk woensdag gecommuniceerd.

Vlak bij de Zwevegemsestraat viel een gebronzeerde man van vreemde origine een passerende pandoer aan met een mes. De pandoer werd daarbij meerdere keren gestoken en gewond afgevoerd.

Er zijn verkiezingen op 26 mei en burgemeester Van Quickenborne wil de verkiezingen op de valreep niet verliezen omwille van een ordinaire poging tot doodslag door een illegale vreemdeling op een van zijn klabakken. Gelukkig reikt de arm van de burgemeester tot bij zijn vrienden van justitie. Bijgevolg beval de onderzoeksrechter de verlengde aanhouding van de dader op verdenking van poging tot doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen. Maar ‘verlengd’ is veel gezegd, doorzichtige cinema. Uit welingelichte kringen vernemen wij dat de aanslagpleger al op maandag 27 mei weer zal worden vrijgelaten.

Burgemeester Van Quickenborne relativeert de aanslag : “Ach, ik noem dat maar een mini aanslag, mijn klabak is niet dood hé. En we moeten de kar niet voor het paard spannen. De ongelukkige man, dader zou ik hem niet noemen, kampt met grote psychische problemen ten gevolge van discriminatie en racisme. We mogen hem niet veroordelen en achter de tralies steken vooraleer er klaarheid is geschapen in zijn zorgwekkende psychische toestand en vooraleer er onderzoek is gebeurd naar de grondoorzaken van zijn ongelukkige jeugd in allerlei gestichten en instellingen in het verre buitenland. De man moet een vijfde kans of zo krijgen, en ach, een slagersmessteek in het aangezicht, is dat nu zo erg ? Ik roep de Kortrijkzanen op om mededogen met de ongelukkige man te hebben en veel empathie en sympathie. Ik ga de onderzoeksrechter en het parket daarop aanspreken, het zijn mijn beste vrienden. We zitten in dezelfde society-clubs en hangen aan de tapkast van dezelfde afspanningen en ‘t Paleitje is onze stamkroeg.”

Over de identiteit van de illegale dader wordt niet gecommuniceerd tot na de verkiezingen.

26 mei wenkt !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor, Talk of the town. Bookmark de permalink.