Quickie delft het onderspit

Pijnlijke afgang voor burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Van Quickenborne verliest politiek debat bij studenten in Tielt.
Wouter Vermeersch van Vlaams Belang haalt 31 %. Quickie 27 %.

Q reageert als door een wesp gestoken : “Ik kan niet leven met dat verlies. Ik ben woest, het is skandalig, er werd vals gespeeld en Vermeersch had de helft van de studenten omgekocht. Zelf heb ik door een truuk tegen de regels in ook gestemd, maar het mocht niet baten. Ik dien klacht in bij de Raad van State en bij het Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg. Ik laat me niet kisten door een racist, wat zeg ik, door een fascist en neonazi die West-Vlaanderen wil verkopen en mij met de wapens uit het Kortrijks stadhuis verdrijven. ’t En zal ! Tenzij, over mijn lijk ! By the way, ik wil hier herhalen dat ik niet voor de kopvod ben, maar ook niet tegen. Op het einde van de Ramadan ga ik naar de Iftar in de Attakwa moskee. 5000 moslamieten in Kortrijk, die stemmen wil ik. En ik ben ook voor de sociale mix in het onderwijs, al stuur ik mijn eigen dochter naar Don Bosco, een witte school, omdat daar geen allochtoon rapaille, bruin-of zwartmensen, laat staan middeleeuwse muzelmannen wonen. Maar ik geef toe, gebronzeerde middeleeuwers zijn, algemeen gesproken, niet meer noch minder racistisch dan de hedendaagse witte Kortrijkse mens van alle dag. Het woord racisme hoeft niet eens de pejoratieve bijklank te hebben die wij er gewoonlijk aan toekennen. Wat die Vermeersch betreft, wil ik maar zeggen dat zowel tijdens de gemeenteraad als daarbuiten mijn intellectuele genot ver te zoeken is wanneer ik moet antwoorden op zijn subversieve praatjes. En verder wil ik nog een derde kindje. Een kleine inkijk in mijn slaapkamer moet de kiezers in een vrolijke stemming brengen zodat ze mij niet vergeten in het kieskotje. De verwekking is gepland voor de avond van 26 mei, nadat ik de desastreuze uitslag van mijn partij vernomen heb en mijn eigen stemmen geteld zijn. Dan wil ik mezelf en vrouwtje troosten met een grensverleggende paringsdaad dat horen en zien vergaat, die alle half gelukte voorgaande coïtussen doet vergeten. Enfin, we zien wel hoe het loopt, ik ga de kerk niet uit voor het zingen, maar de hoop zinkt in mijn schoenen sinds Gwendoliene met een maatje meer, zichzelf als premier lanceerde. En als Vermeersch meer stemmen haalt dan ik, stap ik uit de politiek. Tot 26 mei.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.