Duimeloot & Knorrepot

Beste vriend Jarretelle de Courtrai,

Een aantal mensen van Groen zijn niet zo gelukkig met wat er in Kortrijk aan de hand is.
Een brave Groene ziel (uit regio Roeselare) heeft in zijn geliefde brasserie wat te veel verteld over het reilen en zeilen in die club, een echt wespennest blijkbaar.
Misschien is dit de voorbode van nog wat meer info over alle andere partijen want de potjes koken blijkbaar over.
Spijtig dat ik geen bronnen mag prijsgeven maar….dicht bij de top weliswaar!!

Jean Le Nain (journaliste au repos dans la Douce France), alias Edgard.

Breaking News: “Lijstvorming zorgt in Kortrijk voor zure oprispingen bij GROENE-DUIMELOOT en KNORREPOT.“

Groot nieuws in de Groene Kabouterkrant van vandaag: “Groen Kortrijk gebruikt Motilium voor de tere maag” :

Beste kabouterluisteraars allemaal, open uw oortjes voor een groot Kortrijks schandaal:
Groot kabaal in het eens zo rustige werkend Groen kabouterland, daarom zie je dus vandaag geen vrolijk dansende milieu-kabouters hand in hand….

Zou men lastig zijn om een plaatsje min of meer, of gaat men in Kortrijks Groen kabouterland ook terug enkel voor de zitpenning en de smeer?

Kabouter “David Duimelot” had eerder al een heel breed en groot probleem. Hij zag steeds kabouter “Matti Knorrepot” als een schaduw dreigend over zich heen. Beide dwergen willen graag met hun kabouterkont in de pluche parlementaire zetel gaan zitten, maar slechts 1 van deze twee Kortrijkse kabouters mag in de Brusselse pluche zetel gaan pitten.

Nu moet David Duimelot ook nog eens de schuld dragen van groen kaboutervrouwtjes Alexandra en Annemiekes verbanning uit het Groen kabouterbos in deze bange dagen.
En daarbovenop heeft gekke opperkabouter Wouter uit het verre Oostende, de Kortrijkse situatie verziekt omdat hij beide dametjes duidelijk zwaar onderkende.

De oplossing leek plots snel gevonden voor het groot Groen probleem. Men tilde doodleuk geniepig en ongegeneerd na vrouwtje Alexandra nu ook kaboutervrouwtje Annemieke een been.
Want een bedreiging voor de positie van Duimelot en Knorrepot waren Alexandra en Annemieke in 2018 wel geworden … Er ging eensklaps met een dreun een reuze gong, toen dan ook nog eens kaboutervrouwtje Annemieke van plaats 14 over kabouters Bart en Philippe naar plaats 6 sprong!

Driftige Cultuur Kabouterbaas “Bartje Bretel” keek nog erger nors en zuur, hij spuwde ook heel veel vuur, want door vrouwtje Annemieke haar grote sprong werden plots de plaatsjes op de Groene Kabouterlijst lijst voor hem wel heel erg duur. Hij gaat de lijst nu plots gaan duwen, althans dat is wat hij zegt… maar beste lezer, dat is omdat er hem twee vrouwtjes een dikke pad in zijn korf hebben gelegd.

Kabouter Philippe leek de Griekse Ouzo plots niet meer te smaken, eerst moesten ze kaboutervrouwtjes Annemieke kwijt geraken, anders gaat hij niet aan de bak geraken.

Uitslag Naam Plaats Stemmen

1 WEMEL David,  plaats 1                      1.267 stemmen
2 GJUROVA Alexandra, plaats 2             719 stemmen
3 VANDEMAELE Matti, plaats  3            681 stemmen
4 MATTHIEU Cathy, plaats 4                   668 stemmen
5 DIERICKX Marleen, plaats 6                 649 stemmen
6 LAMBRECHT Annemieke, plaats 14    592 stemmen
7 CARON Bart, plaats 41                             589 stemmen
8 DEVOS Maarten, plaats 9                       536 stemmen
9 AVIJN Philippe, plaats 5                         505 stemmen
10 KARIM Jaouad, plaats 7                        463 stemmen
11 GOOSSENS Els, plaats 10                      461 stemmen

Men is dan ook naarstig in het kabouterbos gaan sparen om Tippex en potloden te vergaren.

Na rijp beraad in de “groep van 6” en met gebruik van menige geestverruimende fles, werd een Groene vrijwilliger uitgedaagd en die heeft van de goedgekeurde lijst met een gommeke de naam van Annemieke weggevaagd.

Man man… man plots begon er in het Groene Kabouterbos iets kwalijk te stinken alhoewel nu plots een 6-tal kaboutertjes wel heel fier op de foto staan te blinken.

Men zou dus zeggen, hier staat ondanks al het gehannes nog een hechte ploeg, maar wat als kaboutervrouwtje Annemieke nu toch eens keihard terugsloeg?

– Was er sprake van bedrog en list of heeft iemand per ongeluk haar naam gewist?
– Was er sprake van ontzettend veel haat en nijd of zakt alles in elkaar met veel tijd?
– Was de groep van 6 een beetje gulzig voor eigen gewin of deden ze alles voor het groot Groen Kortrijks gezin? (Dat is dan voor de naïeve lezer).

Wil men binnen Groen nu plots gaan zeggen dat er niets is gebeurd of heeft er toch iemand zijn kabouterbroekje gescheurd?

Wil de kiezer het “proper” Groen verhaal nog steeds geloven of komt alle kaboutershit nu ook hier naar boven?

En wat kaboutervrouwtje Annemieke betreft, na dit verhaal is er één vraag die mij rest en die ik haar graag eens persoonlijk had gesteld: beste meid, werd jij echt door Groen Kortrijk zo hard gepest ?

Heeft zij nog wapens om terug te slaan… ook mensen die achter haar staan. Liefst nog meer dan één …of heeft ze net als kabouters Duimelot en Knorrepot ook een probleem en staat ze alleen… er is maar één persoon die het weet en die zit niet hier………..

Een kille groet vanaf mijn natte terras op de Promenade des Anglais.
Tot binnenkort op 26 mei in Kortrijk, dan zien we elkaar terug.

Jean Le Nain (journaliste au repos dans la douce France), alias Edgard

Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.