26 MEI

PERSBERICHT

Vier Kortrijkzanen staan op de sp.a lijsten voor de verkiezingen in mei ’19

Datum: 30/03/2019

Niet minder dan vier Kortrijkzanen staan er op de sp.a-lijsten voor de verkiezingen van mei aanstaande: Maxim Veys, Tine Soens, Younes El Haddaji en Philippe De Coene. Maxim Veys maakt grote kans om naar het Vlaams Parlement te gaan, Tine Soens is 1ste opvolger voor Europa en Philippe De Coene is lijstduwer voor het Vlaams Parlement. Younes El Haddaji staat op de 6de plaats voor de Kamer. De vier voeren de komende weken samen campagne in Kortrijk en elders in West-Vlaanderen.

‘Jong Kortrijk komt op’. Dat was de slogan waarmee sp.a Kortrijk in oktober een hele reeks jongeren lanceerde op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Drie van hen raakten verkozen in de gemeenteraad. En drie van hen zijn nu ook kandidaat voor de parlementsverkiezingen in mei. Samen met lijstduwer voor het Vlaams parlement en Kortrijks schepen Philippe De Coene gaan ze voor sociale vooruitgang en nieuwe zekerheid voor iedereen.

Verrassend is de 3e plaats voor het Vlaams Parlement voor Maxim Veys (31), voorzitter van de sociale woonmaatschappij Wonen Regio Kortrijk en sinds oktober ook gemeenteraadslid.

Maxim: “Ik voerde vooral campagne rond betaalbaar wonen in Kortrijk, en ben ook blij dat dit thema duidelijk op de agenda staat voor de komende legislatuur. De sleutels voor het woonbeleid liggen echter in Vlaanderen, dus daar wil ik nu buzze gaan geven. Wonen wordt voor veel mensen minder en minder evident, zeker op de privé-huurmarkt. We kunnen écht geen tijd meer verliezen.”

Tine Soens (31), die binnenkort start als internationaal secretaris van sp.a nationaal, staat op de eerste opvolgersplaats voor het Europees Parlement. In de voorbije legislatuur legde ze zich toe op hoger onderwijs en de Vlaamse wapenhandel. Ze legde minister-president Geert Bourgeois vaak het vuur aan de schenen over de uitvoer van wapens naar Saudi-Arabië.

Tine: “Ik heb de afgelopen jaren als Vlaams parlementslid gemerkt dat er een aantal problemen zijn die je alleen maar kan oplossen door samen te werken met andere Europese lidstaten, zoals bijvoorbeeld de uitvoer en het gebruik van wapens in conflictgebieden. Die strijd wil ik graag verder zetten in het Europees Parlement.”

Ook verrassend is Younes El Haddaji (22), die op de 6e plaats staat voor de Kamer. Hij haalde een zeer sterke score in oktober, en werd op zijn 20e al de Krak van Kortrijk. Met het project Red-Side, een zaalvoetbalproject samen met zijn tweelingbroer, haalt hij jongeren van de straat en geeft hen begeleiding.

Philippe De Coene (58) is lijstduwer voor het Vlaams Parlement. ‘Dit wordt mijn hevigste campagne ooit. Niet voor mezelf maar om de vele jongeren op onze lijst, en in het bijzonder de Kortrijkse, tot en met te steunen. Ik ben blij dat na Kortrijk ook sp.a nationaal de keuze voor verjonging en vernieuwing heeft gemaakt. Ze noemen ons op de Grasmarkt (partijhoofdkwartier) niet voor niets het Talentenfabriekje. Vergeet bovendien niet dat de twee andere schepenen, Axel Weydts en Bert Herrewyn, ook nog jonge politici zijn. Het engagement is er bij deze nieuwe generatie.”

Meer info: Maxim Veys – 0477/71.80.96

Auteur: Maxim Veys
Email: maxim.veys@gmail.com
Telefoon: 0477/71.80.96

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.