In positie

Team Burgemeester-schepentje Arne Vandendriessche (36) en zijn vriendinne Valerie Hellebuck (33) verwachten een zoontje. Valerie werd op Allerheiligen 2018 door Arne bezwangerd. Zonder veel spel en doelbewust. Het moest en het zou.

Schepentje Vandendriessche, alias zeg maar Arne, krijst het uit van geluk, maar kan de bezwangering goed relativeren en in zijn juiste context plaatsen.

Arne : “Een of andere vriendinne of stadhuisrat bezwangeren en zo, dat is allemaal niet zo moeilijk, het is zelfs doodgemakkelijk, vergt geen grensoverschrijdende inspanning. Het nieuws is verre van wereldschokkend, en natuurlijk allemaal strikt privé, maar ik kon het toch niet laten om beroepsvoyeur Peter Lanssens even in mijn jardin privé binnen te laten. Een bewuste keuze, anders roddelt Lanssens er op los dat horen en zien vergaat, over mijn privéleven van heden te dage, maar vooral van vroeger, waarover de roddels nog altijd niet uit de lucht zijn. Lanssens is een gevaarlijke inktkoelie die voor de goorste sensaties niet terugdeinst. Gelukkig ben ik uiteindelijk volwassen geworden en tot de jaren van verstand gekomen. Dat ik mijn vriendinne heb bezwangerd is onnieuws, och is dat zo wereldschokkend ? Valerie en ik, wij willen nu eenmaal samen een nieuw gezinnetje stichten met een mooi getal aan nakomelingen, opwarming of geen opwarming. Nu Etienne dood is hebben we vrije baan, of niet ? Ze zeggen wel dat in het huwelijk jaloezie de grootste is van alle kwalen, maar we zijn niet eens getrouwd. Misschien doen we het ooit, ik vraag het haar in 2025 wanneer ik burgemeester word, wat ideaal zou zijn. Mijn huidige vriendinne Valerie, namelijk de deze die ik bezwangerd heb, is mijn rots in mijn branding, en mijn soulmate zoals ze dat op zijn Koen Byttebiers zeggen. We kunnen samen heel de planeet aan, en dat is veel. Trouwens, ook Anouk van Vincent is in positie, en wat de burgemeester kan, kan ik ook. By the way, het is voor 1 april voor Anouk. Grappig. Of het een coup de foudre was met mijn jongste vriendinne ? Pfft..dat belachelijke woord zou verboden moeten worden. Al sinds veel jaren ben ik de wanhoop van de Kortrijkse beaus, ik versmaadde destijds de verliefdheid als iets voor Wouter Allijns en voor verdwaasde mensen. Altijd maar herbeginnen, om de zes maanden, ik was dat zo moe, zo beu, ik begin er niet meer aan. Volgens deken Morlion, mijn geestelijke raadgever,  is bezwangeren de enige uitweg uit het moeras van de verliefdheid en de verslaving aan losse scharrels en opdringerige keukenmeiden. Ik wil met mijn huidige vriendinne onze stad een voorbeeld tonen van volmaakt geluk, Lanssens of geen Lanssens. Door de onwankelbare deugdzaamheid van Valerie lig ik graag aan de ketting van de eeuwige huwelijkstrouw en sindsdien hebben zelfs de innemendste casanova’s alle hoop opgegeven en zijn ze op achtervolging aangewezen. Nog slechts bevriend met Valerie te zijn is nu hun hoogste betrachting. Ons geluk kan niet meer stuk”.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.