Eigen Beesten Eerst !

Vlaanderen verbiedt vuurwerk, wensballonnen, voetzoekers, vuurschalen en carbuurkanonnen !

Vlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk overal verbieden. Overal.
Eindelijk zou ik zeggen.

Minister voor de huis-tuin-keuken-weide- en garagedieren Weyts doet er iets aan. Ik geef toe, Weyts is een arrogante zak, een naar mannetje dat er niet voor terugdeinst zijn eigen kinderen door zijn Duitsche scheper half lam te laten knuffelen om de nobelprijs voor de dierenliefde binnen te halen. Extremisten noemen hem een gevaarlijke psychopaat, maar zo ver wil ik voorlopig nog niet gaan. Dat hij de eerste Vlaamsche minister is die het welzijn van de Vlaamsche mens achter dat van het Vlaamsche Dier stelt, maakt me diep gelukkig.

De nieuwe verbodsregels moeten ongelukken met bange beesten van alle slag en soort uit de wereld helpen. Honden, katten, hamsters, piepkuikens, renpaarden, vaarzen, schildpadden, egels, witte muizen, muilezels, dwergkonijnen, enzovoort, die hun levenslust, hun eetlust en hun libido verliezen, zich niet meer willen voortplanten, kortom al hun joie de vivre kwijtspelen, aan die dierentragedie komt eindelijk een einde, dankzij Weyts en zijn trawanten.
Er doen gruwelijke ondierlijke verhalen de ronde over goudvissen die homofiel of transgender worden en uit hun bokaal wippen, cavia’s, hamsters, parkieten en schildpadjes die kannibalen worden en Duitsche schepers die de nazigroet brengen,..allemaal ten gevolge van die noodlottige vuurwerken, wens-en gewone ballonnen en voetzoekers die zomaar ongecontroleerd bij nacht en ontij in het zwerk geslingerd worden. En waar men gaat langs Vlaamsche wegen komt men carbuurkanonnnen tegen eksters, bosduiven en kraaien tegen. Weerzinwekkend !

Momenteel is dat altijd en overal in de Vlaanders toegelaten, dat is toch de grootste skande uit de naoorlogse Vlaamsche geschiedenis ? We zijn toch niet meer in de middeleeuwen toen gecastreerde katers vanuit de torre van de Ieperse Lakenhalle naar beneden werden gegooid, tot groot jolijt van het gepeupel en de opkomende middenstand.
Met dit verbod gooit de modale Vlaming de achterlijkheid van zich af en bekeert het Vlaamsche Volk zich eindelijk tot de beschaving.

Tot nog toe steken Vlaamsche dierenhaters nagenoeg overal in Vlaanderen te pas en te onpas, maar zeker in de eindejaarsperiode, massaal vuurwerk af of laten ze wensballonnen met brandende kaarsen de lucht invliegen. En binst de zomer bulderende carbuurkanonnen in het lochting installeren om onschuldige huismussen en vleermuizen dood te schrikken. Dergelijke afschuwelijke misdaden zijn niet meer van deze tijd en moeten keihard gestraft worden, toch ?
De wandaden met vuurwerk en tutti quanti leiden elk jaar tot afgrijselijke incidenten met paniekerige huis-tuin-bokaal-keuken- weide- en garagebeesten, soms met zware verwondingen, hysterie, epilepsie, zenuwstoornissen, hyperventilatie, oorsuizen, hypochondrie, slapeloosheid, hartkloppingen, depressies, neurasthenie, psychosomatische angstaanvallen, suïcidale neigingen en finaal met het overlijden van die geterroriseerde beesten tot gevolg. Welnu, ik zeg u, dankzij Weyts, dat kan niet meer !

Om paal en perk te stellen aan dat horribel beestenleed gaat Vlaanderen alles verbieden wat van dichtbij of van ver met vuurwerk en consorten te maken heeft. Er worden gevangenisstraffen in het vooruitzicht gesteld die, sorry voor de beeldspraak, niet van de poes zullen zijn. Als gepatenteerde paarden-koeien- en huisdierenvriend ben ik daar zeer blij om. Wij komen nu al klaar, mijn vrouw en ik, als wij eraan denken hoe onze muilezel Floris, onze goudvis Filiberke en onze gecastreerde kater Oskar een nieuw leven tegemoet gaan. Een leven vol ongebreidelde dierenblijdheid en dierenpoëzie. Dieren die zich goed in hun vel voelen, dat maakt ons, Grietje en ik, o zo gelukkig.

Met dit nieuw verbod, de afschaffing van de barbaarse omarmring van zogenaamde traditionele gewoonten en gebruiken als vuurwerk, wensballonnen, vuurpijlen, vuurschalen, voetzoekers en carbuurkanonnen, komt een einde aan de hedendaagse geestesverwarring. Een halt aan het immanente dierenleed, de fascistische dierenmishandeling en het verderfelijk neo-conservatisme.

Doorbijten dus. En weg met het gefrunnik en het zoetzeemerig en ouderwets gelul over Eerst de Mens, daarna de Beesten ! Neenee, eigen Beesten Eerst !

Bart Caron
Vanaf 26 mei Vlaams Groen Parlementslid op rust.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.