BSV

Beste Burgemeester Van Quickenborne,

U was wegens ziekte afwezig op de gemeenteraad van 11 maart.
Ook een burgemeester mag een keer ziek zijn, dat versta ik, een reden om het punt over de zes uren van Kortrijk tot de volgende gemeenteraad uit te stellen. Ik weet dat de rally uw keppekindje is en dat u die vervuilende en lawaaierige autorace voor zwakzinnigen per se door het centrum van de stad wil jagen. Daar verzetten wij ons tegen en daarover wilden wij u aan de tand voelen. Goed dus dat dit punt naar volgende maand werd verschoven.

Maar het bijzonderste punt op de agenda, namelijk het bestuursakkoord over ‘Kortrijk Beste Stad van de Vlaanders’ (BSV), waarvan u de aanjager en het gezicht bent, werd met de karwats door de gemeenteraad gejaagd. Onze vraag om dit punt naar volgende maand te verplaatsen werd door uw meerderheid brutaal verworpen. Dat toont aan waar uw prioriteiten liggen en dat is beneden alle peil.

Dat wij u als burgemeester niet hebben kunnen ondervragen over het bestuursakkoord voor de komende zes jaar is een echte skande. De oppositie uitlachen is in Kortrijk gewoon doen. Wij pikken dat niet, u zult nog van ons horen.

Dat uw ruggengraatloze waterdragers van Team Burgemeester, aangevoerd door wouldbe schepentje Wouter Allijns, en van de platvloerse sossen en de zichzelf bevingerende Vlaamsche Nazionalisten onder commando van doktoor Dejaeghere, dit slaafs laten gebeuren, typeert hun blinde verafgoding voor u. Een bende pluimstrijkers, opportunisten, narren en vleiers. Er wordt gestreeld, gelikt en gebeft om u in de juiste stemming te brengen teneinde de profijtjes te bestendigen. De gemeenteraad is een circus. Op elke zitting deelt een pralineboer zijn vervallen overschotten uit en werpt schepentje Maddens gretig kushandjes in de richting van schepentje Kelly en van het onafscheidelijk duo gezelschapsdames Stefanie & Véronique van Team Burgemeester. Dat is toch godgeklaagd ?

Wij hebben dan ook alle vertrouwen in u verloren en in uw belofte om de oppositie bij het beleid te betrekken. Dat is dramatisch voor onze stad. Het slijmen en lijmen van uw karakterloze coalitiepartners en van de Team Burgemeester verkozenen, die totaal geen zin en ook geen talent hebben om politiek bezig te zijn, neemt hallucinante vormen aan en daar heb ik het moeilijk mee.
Ik vraag me bij elke zitting af, wat zitten ze daar toch vier uren lang te doen, ze zitten zich stierlijk te vervelen, op hun tablet te tokkelen of met hun lief of schoonmoeder te chatten. Dat is niet alleen potsierlijk, maar getuigend van schaamteloosheid en cynisch nihilisme. Die potsenmakers doen zich de hele tijd zwaarwichtig voor, maar ze storen de raadszaal met ongepaste geluiden en stinkende asem. Als ik er ernstig over nadenk, dan moet ik besluiten dat we beter het circus van de Kortrijkse gemeenteraad afschaffen.

Beste Vincent, ik ga u dus niet sparen in de zitting van april.
Een gewaarschuwd burgemeester is er drie waard.

Sans rancune,
David Wemel

Kortrijkwachter : “Quickie is de vleesgeworden tirannie. Geen fractielid durft hem tegenspreken. Hij roept en tiert, vuilbekt en blaft iedereen af, overdondert zijn meelopers nog voor ze iets zouden willen zeggen. Bij fractieleider Wouter Allijns, die zich de paria van Team Burgemeester voelt, loopt het dun door de broek telkens wanneer hij oog in oog met de burgemeester-tiran komt te staan. Dat geldt ook voor de fracties van de tripartite die klaarkomen bij iedere uithaal van de burgemeester. Het hele zootje van de tripartite bestaat uit niets anders dan verstotenen, mislukkelingen, hopelozen, maar ook debutanten en lieden die zich semi-professionelen wanen. En nog iets : in februari was hij er toch ook niet, t.t.z hij was er wél, maar met zijn kop diep onder de tafel gedoken, hij zag er depressief uit, zei tegen niemand goedendag, heeft tijdens de zitting geen woord uitgebracht, was daarna plots spoorloos. Had dit te maken met de hardnekkige roddel over een uit de hand gelopen gewelddadig nachtelijk tafereeltje in bar Sibäria, waarbij er vuistlagen in zijn aangezicht terechtgekomen zouden zijn ? Om welke reden, had Q zich weer misdragen, ongepaste avances gedaan, een zin te veel gezegd, iets genomen, te veel gedronken ? Wie zal het bevestigen ? Enfin, ik niet, ik weet het niet. Maar bon, dat is de Kortrijkse politiek. Ik walg !”

Dit bericht is geplaatst in Humor, open brieven. Bookmark de permalink.