Arne bokst !

Waarde Concullega,

Zoals u weet is de voltallige redactie van Kortrijkwachter sinds eind vorige week in quarantaine geplaatst.
Alle redactielokalen zijn verzegeld en worden grondig ontsmet: het meubilair, de computers, de scanners, de drukpers, de telecomcentrale, de 3D-printers, de hololenzen, zelfs Alexa en Siri werden geïsoleerd.
We hebben nog geen idee wanneer aan deze noodtoestand een einde komt.
Derhalve wil ik gaarne bijgaand bericht over schepentje van Boksen Arne Vandendriessche via Jarretel de Kortrijkse wereld insturen, waarvoor dank.

Genegen,
Kortrijkwachter

ARNE VANDENDRIESSCHE NU OOK SCHEPENTJE VAN BOKSEN !!

Vandaag verdedigt Delfine Persoon voor de negende keer haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten, dit keer in de XXL-zaal van Kortrijk Expo.

Bij die gelegenheid liet schepentje Arne optekenen wat volgt in het regionale katern van “Het Laatste Nieuws” (6 maart): “We zijn vooral heel blij dat we na zoveel jaar nog eens een boksgala van zo’n niveau kunnen organiseren.“

Arne werpt zich hier dus op als organisator van de kampen (er zijn er meerdere) en laat zelfs uitschijnen dat er een jaarlijks boksevenement komt in stad.
In HLN van dezelfde dag staat intussen op de sportbladzijden te lezen hoe zo’n boksgala’s nationaal en vooral internationaal achter de schermen worden geregeld. Bijeengebokst. Voor de concrete organisatie van de boksgala in Kortrijk zorgt het evenementenbureau ‘No Nonsense’ van Kurt Goethals (Bissegem). In werkelijkheid is heel het wereldwijd boksgebeuren in handen van talloze managers, coaches en internationale krachten die goochelen met enorme geldsommen.
Schepentje Arne hoort daar alvast niet bij.
(Zie ook nog ‘De Krant van West-Vlaanderen’ van vandaag.)

Bij zijn aantreden als politieker vroeg schepentje Vandendriessche om hem maar steevast ‘zeg maar Arne‘ te noemen. Dat hebben we al van in den beginne vanwege nauwkeurige observatie van zijn politiek handelen wel eens gedaan en niet gedaan (hij moeit zich met alles en vertoont wel eens een moeizame relatie met de feiten).
Schepentje van mensen staat op de redactie van Kortrijkwachter genoteerd als “Het schepentje van Lef en Gozer”.

Op een of andere manier heeft Stad steun verleend aan het boksgebeuren van vandaag.
Hoe? Dat zouden we wel eens willen weten.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.