KW uit de lucht gehaald

Noodkreet en oproep van Kortrijkwachter !

Waarde concullega Jarretel,

Maandag 4 maart bij het ochtendkrieken viel de Kortrijkse Gedapo onze redactielokalen binnen. Met een overvalwagen en zeven gemaskerde rechercheurs.
Onze blog Kortrijkwachter over het reilen en zeilen in de Kortrijkse politieke diergaarde werd op staande voet uit de ether gehaald. Een skandaal groter dan de belangenvermenging op het kabinet van schepentje Maddens en de aangestoken brand van het zwemparadijs die in de doofpot gestoken werd. 

Op bevel van burgemeester Van Quickenborne werden de redactielokalen (3) verzegeld, het meubilair werd grondig met odejavel ontsmet en alle computers, scanners, persen, potloden, pennen, inktpotten, kladblokken, gifpijlen, inlegkruisjes, decodeurs, telecommunicatieapparatuur, maskers, verrekijkers, alarmpistolen, pepperspray, undercover camera’s, nachtkijkers, 3D printers, afluisterapparatuur, holololenzen werden in beslag genomen en onze directiesecretaressen Alexia, Siri en Myriam werden in de boeien geslagen en voor ondervraging meegenomen. Ik heb ze niet meer teruggezien. Zelf werd ik als senior writer drie uren lang op de rooster gelegd, maar ik gaf geen kik, ik beriep mij op het zwijgrecht.

Mij werd verbale terreur ten laste gelegd, brutaliteit en onbeschaamdheid ten aanzien van de burgemeester, het spotten met zijn arrogantie, onbekwaamheid, machtsgeilheid en geldzucht, met zijn misprijzen van vrouwelijke schepenen, en het overschrijden van de grenzen van het fatsoen plus het verspreiden van fake nieuws.

Kijk, cher concullega, ik kan niet versteken dat ik een onversaagde reporter ben en verspreider van de waarheid en dat ik een epicurist ben met een ongebreidelde levensblijheid, maar een pluimstrijker ben ik niet.
Politiekers die zich niet gedragen naar de wensen van mijn briljante geest hebben het recht zich door mij belachelijk te laten maken. Het is een ideetje dat ik jaren geleden al een keer gelanceerd heb, maar dat niemand heeft willen oppikken. De middeleeuwse schandpaal hoeft niet, ik wil alleen dat de mensen van Kortrijk de volle waarheid te weten komen. En daar zorgen wij dag en nacht met heel onze ploeg voor, met een blog die de harten van de Kortrijkzanen veroverd heeft, door hen het onderscheid duidelijk te maken tussen de wereld van de waarheid en de wereld van de schijn. Dat zou moeten volstaan. En nu zit ik in quarantaine, voor hoelang weet ik niet, en heel mijn redactie is spoorloos.

Maar gelukkig kan ik relativeren en het hoeft niet altijd dramatisch af te lopen.
Tot slot wil ik je als concullega verzoeken op Jarretel, voor de tijd van mijn quarantaine, plaats te ruimen voor mijn ontboezemingen. We zitten in Kortrijk in een sleutelperiode en ik lig hier met een resem boeiende en meeslepende politieke teksten en analyses die de Kortrijkzanen niet mogen onthouden worden.

We hebben nog geen idee wanneer aan onze noodtoestand een einde komt.

Je toegenegen concullega,
Kortrijkwachter

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor, open brieven, stadhuisroddels. Bookmark de permalink.