Kwispedoor

Peuk, chiclette of pruimtabakslijm spuwen op de grond ? GAS-boete van 55 euroots !

Wie het voortaan in Kortrijk waagt om een sigarettenpeuk of chiclette op de plaveien te gooien, of pruimtabakspeeksel in het rond te spuwen krijgt een GAS-boete van 55 euroots. Wie denkt om dat ongezien toch te blijven doen, denkt beter twee keer na. Want schepentje Ruth Vandenberghe, die de bevoegdheden ‘sigarettenpeuken, pruimtabak, spuugbakken, spuwen, spuugbakken, kwispedoors en chicletten’ onder haar vleugels heeft, zal ongenadig optreden. Een brigade van 25 anonieme sigarettenpeukgestapo’s zal dag en nacht de Kortrijkse straten afdweilen op zoek naar sigarettenpeukers, pruimtabakspuwers en chiclettenkauwers. De peukengestapo’s zullen uitgerust zijn met een rode band rond de linkerarm, een stroomstootwapen en een zendertje in de broekzak. Dat hebben ze afgekeken van de Chinezen in Peking. Ook daar werkt de jacht op wetsovertreders genadeloos en de verklikking geruisloos maar efficiënt.
Wat je dan wel met je peuk, je chiclette of je pruimtabakslijm moet aanvangen ?

Peukenschepentje Ruth Vandenberghe windt er geen doeken om, ze weet het antwoord op alle peuken-pruimtabakslijm- en chiclettevragen.

Ruth : “Kijk, wie niet horen wil moet voelen. Ik ben daar zeer streng maar rechtvaardig in. Dit is mijn eerste beleidsdaad en ik wil ten eerste mijzelf op de kaart zetten, en ten tweede wil ik van Kortrijk de eerste sigarettenpeuk-pruimtabaksspuwsel- en chiclettenvrije stad van de Vlaanders maken. Peuken zijn slecht voor de opwarming van Kortrijk en ’t is hier al zo warm. Het moet geen 60 graden celsius worden. Het duurt honderdvijftigduizend jaren en meer vooraleer zo’n peuk er niet meer als een peuk uitziet. Daarbij vergeleken is de kernafval van Doel drie en Tihange twee kinderspel. Ik ga persoonlijk op elk evenement en festival samen met condooms ook peukentasjes uitdelen, en hopelijk zullen onze jongeren de handleiding goed lezen vooraleer met het een en het ander aan de slag te gaan zonder te verwarren. Verder voeren we de peukentegel en de kwispedoor in. Dat laatste voor het spuwsel en slijm van de pruimtabakkers, wat onder de schoolgaande jeugd de laatste hype schijnt te zijn. Voor de kwetsbare onderklasse, de basse classe zeg maar, voeren we een armoedeplan in, dat wil zeggen dat we gratis spuwpotten uitdelen om hun onwelriekend slijm en speeksel ten gevolge van het pruimen van minderwaardige pruimtabak uit te spuwen. In de stadstoiletten installeren we naast elke urinoir een spuugbak zoals in de oude tijd, omdat pruimen en spuwen weer in de mode is. Een klein, maar fijn project om mensen rond de urinoir samen te brengen. We zetten binnenkort alles op poten. De spuugbakken, de spuwpotten, de kwispedoors van Paul De Grande en de peukentasjes zijn al besteld. We zijn nog niet geland, dit is nog maar een begin. In een latere fase denken we voor hardleerse spuwers en peukers aan heropvoedingstrajecten of verbeteringsgestichten, in laatste instantie aan opsluiting. Ik kan echter niet versteken, en dat is voor de petite histoire, dat ik zelf ook al sinds vele jaren een fanatieke rookster ben, maar dan van een beschaafder soort. Ik ben namelijk lid van de Kortrijkse smokeuses, een elitaire Kortrijkse Havanna-sigarenclub voor welgestelde carrièrevrouwen. We zijn met een 20-tal uit de hogere kringen, dames van rang en stand in volle midlife crisis, uit de Wolvendreef maar ook uit herenhuizen in de binnenstad. En neen, er zijn geen nieuwe of gekleurde Kortrijkzanen of andere allochtonen bij. Diversiteit, allemaal goed en wel, ben ik niet tegen, maar we moeten niet overdrijven hé. Genoeg is genoeg en de smokeuses zitten al vol. Daarenboven gaan de rooksessies door in een apart zaaltje van een paradijs van landelijke wellust, een klasse privé-club waar de proletarisering nog niet heeft toegeslagen, langs de Brugsesteenweg in Hulste. Dat is elke derde donderdag van de maand. De havanna-sessies worden opgeluisterd met exquise whisky’s en cocktails met gin en vodka, afgewisseld met frisse Omer’s, want Bockor is onze hoofdsponsor. Ge ziet van hier dat bij die exclusieve rook-en drinkgelagen geen nieuwe of gespikkelde Kortrijkzanen van andere obediënties dan de onze, laat staan muzelmannen, negerinnen of chassidisten thuishoren. Er zijn ook drie pruimtabakkers bij die hun tabaksfluimen in een 19de eeuwse kwispedoor van Paul De Grande kwijt kunnen. Het is telkens een plezante avond daar in Hulste, die uitloopt tot in de vroege uurtjes. Onze echtgenoten laten zich intussen verwennen en hun ongeremde fantasieën botvieren, bijgestaan door vakkundig personeel in de Oosterse massagesalons en in de chambres séparées met pluche, tijgervellen en Venetiaanse spiegels, waar ook de praktijk van de Griekse beginselen is toegelaten. Voor elk wat wils is ons devies.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.