24 uren

Burgemeester Van Quickenborne zwicht niet onder druk van milieuterroristen.

Rally 6 uren wordt 24 uren en blijft natuurlijk wél in Kortrijk
(Burgemeester Van Quickenborne)

Vincent Van Quickenborne laat zich niet uit het lood slaan door de losgeslagen gek Marc Doutreluingne, burgemeester van Zwevegem en door natuurfanatici van alle slag en soort.

Van Quickenborne : “De rally 6 uren van Kortrijk verdwijnt niet. Integendeel. We hebben een ambitieus plan en gaan de rally uitbreiden tot de 24 uren van Kortrijk. Het totaal rallyplaatje is indrukwekkend.”

De klimaathysterie grijpt om zich heen. Ook in het dorp Zwevegem, waar de geradicaliseerde burgemeester Doutreluingne zijn verstand verloren heeft. De rally mag niet meer over zijn grondgebied en verder zijn ook alle activiteiten verboden die van dicht of van ver met koolstofdioxyde, koolstofmonoxyde, fijn stof, grof stof, zure regen, het ozongat, Nox, dieseldampen, benzinedampen, oliedampen en lawaai te maken hebben. Dus geen rally, geen motocross, geen squads, geen autocross, geen vuurwerk, geen kerstboomverbrandingen, geen straatbarbecues, geen moto’s en geen boerentrakteurs meer op Zwevegem platse en omgeving. Voorts totaal verbod op private barbecues, vuurschalen, kerstbomen, plastieken tuinkabouters, kerstverlichting, karrewielen en vreugdevuurtjes in de voor- en achtertuintjes. Doutreluingne staat bekend als een imbeciele meeloper met de fanatici van de klimaatkerk, die elk gesprek met redelijke mensen als een aanslag op zijn grensoverschrijdende domheid beschouwt.

Natuurverenigingen Natuurpunt.koepel, Natuurpunt en aanverwante groene fanatici roepen op, in razernij ontstoken, om de rally helemaal te verbieden, te boycotten, desnoods te vuur en te zwaard tegen te houden, ook in Kortrijk.
Heel lang geleden waren de natuurjongens nog intelligent en vredelievend, nu niet meer, ze verklaren de totale oorlog aan al wie niet meeloopt in hun ontsporing. Terroristen is nog een te zwak woord en IS zijn nog maar beginnelingen. Natuurjongens en meiskes stellen zich heden ten dage open en bloot en ongegeneerd voor als milieu- en klimaatgeweldenaars die er niet voor terugdeinzen om hun krankzinnige eisen gewapenderhand door te duwen. “Steek hen levenslang achter de tralies, in een zottenkot of in een verbeteringsgesticht”, zegt een bekende Zwevegemnaar die anoniem wil blijven. Ruggengraatloze politiekers schurken tegen de milieufanaten aan, lopen hen opportunistisch achterna, en zijn te laf om in te gaan tegen de dolle kreten en eisen van de losgeslagen milieu- en klimaatmaffia.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne gaat daar niet op in.
Van Quickenborne : “Die Doutreluingne is altijd al een geval buiten categorie geweest. Een paljas die ze niet allemaal op een rij heeft. Een advocaatje van mijn kloten, een beunhaas die niet meer wist van welk hout pijlen maken, tenslotte zijn heil zocht in de bekrompen dorpspolitiek van Zwevegem. Met twintig mandaatjes her en der, waarvan een stuk of vijf dik bezoldigd. Hij incasseert maandelijks meer euroots dan ik, de ruwaard. Dat noemt zich liberaal dan nog, een regelrechte schande voor onze partij. Meermaals heb ik er bij ons Gwendolien op aangedrongen de man uit de partij te zwieren. Tevergeefs. Wat daar achter schuilt kan ik vermoeden, maar ik ga het hier niet zeggen. Daarenboven is die Doutreluingne niet al te slim, hij is zelfs oliedom en dat is zacht uitgedrukt. Al heel mijn leven voer ik een verbeten strijd tegen de domheid in de politiek en daarbuiten, en tegen vulgair populisme, maar met Doutreluingne, een verkrampt en zwakzinnig sujet, is het vechten tegen de bierkaai. Ik heb het schurft aan platte populisten, je kan op een ordentelijke manier een populist zijn, zoals ik er ene ben, maar Doutreluingne is debiel en slijmt en lijmt en kruipt over de vloer voor de milieu- en klimaatagresseurs. Hij gelooft op die manier de status van allemansvriend en redder van de planeet te verwerven. Bah. Onze rally is maar één keer per jaar, net zoals de moto’s van Vlastreffen en dat zal blijven doorgaan. We hebben daarvoor Zwevegem en Doutreluingne niet nodig, dan rijden we door Dottignies, Moeskroen en Estaimpuis, Waalse boerendorpen waar ze zich van de opwarming en al die zever geen bal aantrekken. Ik herhaal, ik ga de rally uitbreiden tot de 24 uren van Kortrijk. En dat bos mogen ze ook in hun hol steken. Ooit werd het Kennedybos als geboortebos aangelegd. Dat was in 1970. En kijk nu eens, ze hebben de helft weggekapt voor een stuk autostrade.”

Kristina Naeyaert, namens Natuur.koepel en Natuurpunt, is diepbedroefd over zoveel natuurhaat van de burgemeester.
Kristina : “Ik vreesde dat we echt in de milieubarbarij zouden belanden indien we Van Quickenborne vrij spel lieten. Het stadsbestuur en de rally-organisatoren bezondigen zich aan volksmisleiding, het wordt tijd dat we zelf met harde hand ingrijpen en de rally saboteren. Door kraaienpoten en molotov cocktails te gooien en bermbommen te leggen. En zelf zal ik mij poedelnaakt en met een bommengordel voor de eerste rallyauto die passeert gooien. Over mijn lijk neem ik letterlijk. Liever dode Kristina dan blode Kristina. Kortrijk zal het geweten hebben. En de rally zal afgelopen zijn. Met dat glorieus vooruitzicht voel ik mij al veel prettiger”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels, Humor. Bookmark de permalink.