Schalkse Arne

Hommeles in het nieuwe Lago zwembad !

Uitbater Lago perst de zwemmers uit als citroenen. De prijs van het schoolzwemmen stijgt naar 1,60 euro per beurt, dat is vier keer duurder dan nu, en de vzw Olumpia wordt aan de deur gezet, tenzij ze het allerhoogste tarief betalen ipv het banentarief.

Schepentje van Sport&Spel Arne Vandendriessche (‘zeg maar Arne’) verklaarde dat vzw Olumpia haar activiteiten op eigen initiatief heeft stopgezet. Arne beschouwt Olumpia als een lastpost die heel het zwembad quasi gratis wil, die overal in de weg zwemt en die eigenlijk geen zwemclub is, maar een societywaterclub voor kinderen van de Kortrijkse beaumonde, destijds opgericht door Guy De Geest zaliger.
De in haar wiek geschoten weduwe van De Geest Maryse Desmarets beschuldigt Vandendriessche van ‘skandalige’ leugens, konkelfoezen met Lago en hoogverraad.

Het is niet de eerste keer dat Arne in de problemen geraakt met dat nieuw zwembad. Een tijd geleden wist het schepentje geen antwoord op de vraag van Peter Lanssens hoeveel de stad nu eigenlijk jaarlijks als huurprijs aan uitbater Lago moet betalen. Arne : “Het kan 1 komma 9 miljoen zijn, maar het kan ook minder zijn en zelfs meer”. Het schepentje trok bleek weg, “vraag het aan schepentje Kelly, ze weet ook van niets”, grijnsde hij, maar het was te laat. Lanssens was weg met de leugen, op weg naar nieuwe leugens van weer andere schepentjes.
Schepentje Arne had een week eerder met veel poeha in de plaatselijke gazetten verkondigd dat de stad 100 miljoen per jaar zou doen in nieuwe investeringen. Dat moest 10 miljoen zijn. Arne : “Och, slechts één nul verschil, wie maakt daar nu spel over?”

Inmiddels weet geen kat in heel het stadsbestuur, ook de burgemeester niet, hoeveel de stad nu eigenlijk aan Lago moet betalen en de zwemkom gaat al op 1 maart om 19.30 u open met een spetterende receptie en gratis zwemmen, wildwaterbaan, Turks stoombad, sauna en stoeien op het buitenterras voor de VIP’s. Op 2 maart voor de Jannen-met-de Pet, zonder receptie, zonder stoeien en alles te betalen.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in schalkse schepentjes. Bookmark de permalink.