Kaufbeuren

Geen referendum over komst nieuwe megamoskee aan de Brugsesteenweg !

Burgemeester Van Quickenborne verwijst voorstel Vlaams Belanger Wouter Vermeersch  naar de prullenmand !

Vlaams Belanger Vermeersch  stelt voor een referendum te houden over de nieuwe megamoskee van 5 miljoen euroots. Burgemeester Vincent Van Quickenborne lacht Vermeersch vierkant uit en ketst het voorstel radicaal af. Omdat het volgens hem niet kan. Wanneer de megamoskee in de Brugsesteenweg er mogelijk komt, ligt nog niet vast, maar het zal zeker nà 26 mei zijn. Er loopt momenteel een mobiliteitsstudie. De gemeenteraad stemde de volksraadpleging weg, al onthielden 4 tsjeven zich, wat niet verrast, er zijn verkiezingen en ze tellen racistische moslamietenhaters onder hun bejaarde kiezers.

De mogelijke komst van een megamoskee van 5 miljoen euroots in de Brugsesteenweg, heimelijk gesponsord door buitenlandse dictatoriale regimes, blijft een twistappel, een heikele kwestie voor het stadsbestuur. Inwoners riepen al op om het dossier mee op te nemen in populistische Groote Bevraging van het stadsbestuur. Vlaams Belang-kopman Vermeersch speelde daar maandag tijdens de gemeenteraad op in met de vraag een volksraadpleging te houden. Hij verwijst naar een referendum in de Duitsche stad Kaufbeuren, ook over het al dan niet toelaten van een nieuwe megamoskee.

Kan niet, brieste Van Quickenborne en wit van koleire vaarde hij minutenlang uit tegen een verbouwereerde Vermeersch. Burgemeester Van Quickenborne : “Luister, Vermeersch, het gaat hier over de verhuis van een privaat pand naar een ander privaat pand. Ge kunt over zo’n private transactie geen referendum houden, tenzij de verhuis hier zou gebeuren naar de Wolvendreef of het naar miljoenenkwartier waar ik, van zodra ik zekerheid heb over mijn financiële toekomst, een boerderette op een lap van 1300 vierkante meters ga neerpoten. Kijk man, ge moet de kwestie beoordelen op grond van waar de megamoskee gaat komen hé. In een monoculturele islamitische volkswijk zoals de Brugsesteenweg namelijk, waar al een grote concentratie van moslamieten genesteld zit, waar er een halalsuperette, een soenitische kapper, een Berberse thee-en waterpijpbar, een Saoudie-Arabisch massagesalon met Javaanse masseuses en een Turks stoombad gepland is. Zodus, zeg mij ne keer, waar beter zou die megamoskee dan wel moeten komen ? Een wijk waaruit de autochtone witte Kortrijkse middle class people in ijltempo aan het wegvluchten is naar leukere wijken, ’t Roopeird in Bellegem, St Anna, de Lange Munte of de Tientjeswijk in Heule bijvoorbeeld. En wat de verwijzing naar Kaufbeuren in Duitschland betreft, kan ik u zeggen dat uw communicatie hierover helemaal in het Duitsch van de jaren dertig, mij niet aanstaat en mij de ogen heeft geopend en dat verbaast mij dus geenszins. Dat ging dus zo en ik lees letterlijk af van uw bericht : ‘Mögliches Bürgerbegehren zum Neubau einer Moschee. Prüfung der Unterschriften ist abgeschlossen. Die Stadtverwaltung Kaufbeuren hat die Prüfung der eingereichten Unterschriftenlisten für ein Bürgerbegehren zum Thema Neubau einer Moschee im Gewerbegebiet Untere Au abgeschlossen.’ Daar wil ik geen snars van begrijpen. Dat jaren dertig taaltje is op uw lijf geschreven, en ge gaat er prat op liefst in de taal van de neo-nazi’s te communiceren, omdat gij er zelf ene zijt natuurlijk. Bah ! Daarmee beschouw ik de discussie over onze megamoskee als gesloten. Ze komt er zoals voorzien en de bouwvergunning wordt afgeleverd na 26 mei. Daarenboven wil ik nog zeggen, en ik ga er niet te veel woorden meer aan vuil maken, ge zijt een racist, fascist en neo-nazi zoals ik er nog nooit ene tegengekomen ben. Mochten we nog in ’t jaar 46 zitten, ge stond al lang voor het vuurpeleton. Kaufbeuren is een prachtig voorbeeld, het krioelde daar destijds van de nazi-beulen, en omdat ge uw vertoog in het Duitsch hield, heb ik contact genomen met de Staatsveiligheid. Kijk, beste hauptleiter, die megamoskee zal er hoe dan ook komen. Maar natuurlijk niet voor de verkiezingen, anders weet ik niet hoe ik op 26 mei nog in het parlement geraak. En dat wil ik mordicus om mijn bescheiden burgemeestersinkomen op te krikken, zodat ik eindelijk aan de bouw van onze boerderette aan de linker Leie-oever kan beginnen. Vrouwtje Anouk is het beu om opgesloten te zitten, straks met twee kleine bleiters, in een werkmansappartementje van nauwelijks veertig vierkante meters. Na de verkiezingen wordt de knoop doorgehakt en ik kan u nu al zeggen, wat ge ook probeert, die megamoskee komt er. En we gaan een truuk bedenken om de Mewaf-site als gratis parking aan de moskee aan te bieden. Ik heb relaties die gij niet hebt en die vele deuren opendoen. In de politiek is met relaties àlles mogelijk. Alles. Tot 26 mei.”

Ook raadslid Mohamed Ahouna schoot tijden de gemeenteraad uit zijn krammen : :“Vermeersch, ge zijt een skandalige leugenaar. Er is wèl een erkenningsdossier ingediend, maar niet bij Homans. Bij onze Saoudie-Arabische sponsors in Brussel en die laten het liggen tot rot is. Wij willen wij geen erkenning, we zouden zot zijn, dan moeten we een soort gestapo toelaten die dag en nacht kan binnenvallen om ons doen en laten te controleren en de Arabische speechen van onze Imam te komen opnemen. Dat willen we allemaal niet. Dus geen erkenning en dollars hebben we toch in overvloed. De stad kan de bouwvergunnig niet weigeren, ze komt er na 26 mei, werd ons verzekerd door de burgemeester en door schepen Detavernier die zich met de godsdiensten bezighoudt. En de parking van de Mewaf-site is ook in de sacoche, ge moogt op uw kop staan, haha”

Volgens Wouter Vermeersch is de kous nog niet af en zal er een nooit geziene Kortrijkse opstand uitbreken die heel de stad in de fik zal zetten, als de megamoskee er komt.

Volgens raadslid de Bethune (tsjeef) kan de moskee er misschien niet komen, maar misschien toch ook wel. “Omdat ik nog altijd van mening ben dat het cordon sanitaire rond Vermeersch en zijn bende moet gerespecteerd worden. Daarom stem ik niet ja en niet nee. Ik ben dan ook een tsjeef pur sang. We mogen de mensen van Kortrijk niet opjagen door zo’n delicaat onderwerp te herleiden tot een ‘ja of nee-verhaal.”

Raadslid Mohamed Ahouna wijst er nog op dat de omschrijving als moskee te beperkt is.
Mo : “Het wordt zoveel meer: het wordt een open huis waar we ook interreligieuze work-shops, pikante islamitische fuiven en frivole massagesessies gaan organiseren. Zonder alcohol en cocaïne weliswaar. We zijn niet meer zo achterlijk en middeleeuws als wat jullie denken. Maar altijd zullen onze meiskes, hoezeer ze ook hun geslacht ontbloten, zedig hun hoofddoekje aanhouden, altijd. Witte christenhonden komen daar zot van. Dat belooft.” Aldus Ahouna.

Kortrijk houdt de adem in.
26 mei wenkt !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.