Gaat Q hertrouwen ?

INGEZONDEN STUK

De democratie in #kortrijk is een lachertje.

Er is nogal wat te doen over de democratie in Kortrijk. Vele mensen begrijpen niet zo goed wat er aan de hand is. De burgemeester spreekt graag over zijn ‘wil’ tot samenwerking met de oppositie. Met onderstaande vergelijking probeer ik duidelijk te maken wat er aan dat aanzoek schort.

Ik vergelijk het even met een ander aanzoek. Stel, Vincent Van Quickenborne wordt verliefd op iemand. Zo verliefd zelfs, dat hij er best wel mee wil trouwen. In zijn logica stap je dan op die persoon af en zeg je: “Jij hebt geluk. Je mag met me trouwen. En weet je wat? We maken er het beste huwelijk van Vlaanderen van. De datum ligt al vast, de gastenlijst is afgerond en de menu is geregeld. Wat de playlist voor de DJ betreft, heb ik aan alle genodigden gevraagd om hun favoriete nummers door te geven. En passant heb ik hen ook nog een vragenlijstje bezorgd. Onze gasten mogen kiezen hoeveel kinderen we zullen krijgen, of we zullen toestaan dat er met servetten gegooid wordt tijdens ‘le lac de connemara’, of ons huwelijk een open of een gesloten huwelijk moet zijn en of ze de uitnodiging liever op papier dan wel digitaal krijgen. Aangezien de uitnodigingen de deur uit moesten voor ik de antwoorden op die laatste vraag had, heb ik maar beslist om beide te doen. En ik heb meteen ook een Facebook-groep opgericht voor het beste huwelijk van Vlaanderen, want ook wie ons huwelijk enkel in de pers zal volgen, moet zich toch over de vragen kunnen uitspreken. Oh ja, schat -ik mag je toch schat noemen-, als je zelf nog ideeën hebt, laat het me weten, maar liefst niet te veel. Een week voor het feest laat ik je dan weten of ik je ideeën interessant vind. Wat heb jij een geluk dat jij met mij mag trouwen. Dit wordt het beste huwelijk van Vlaanderen. En voor ik het vergeet: Ik ga er van uit dat je rijke ouders hebt die bereid zijn om het huwelijk te betalen.3

Ik hoop dat de euro bij sommigen nu begint te vallen.

DAVID WEMEL
Fractieleider Groen
gemeenteraad Kortrijk

Naschrift van onze hoofdredacteur : Kommeerewijven ratelen dat het verhaaltje een beetje letterlijk mag genomen worden, maar ze ratelen zoveel…

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.