Bart neemt afscheid

Beste minister Schauvliege,

Ik begin met een bekentenis. Toen, zoveel jaren geleden, de TGV opkwam, waren de Groenen de grootste tegenstanders van deze zogezegde ‘geldverslindende en milieu-onvriendelijke luxetrein voor de happy few’.
Korte tijde nadien trad ik toe tot die partij, nadat ik eerst bij de VU, daarna bij VU-Idee21, dan bij ID21, vervolgens bij Spirit belandde, nadat ik door Philippe De Coene en de sossen de deur gewezen werd.

Kijk, beste Joke, ik ben geneigd u te geloven, als u zegt dat u de goedkope vliegreizen wil verbieden, ten voordele van de TGV zegt u, en dat vliegen alleen nog mag voorbehouden worden voor zakenmannen met hun maîtresse, de beter gestelden en voor politiekers met hun bijzit op weg naar Klimaatconferenties en andere dure onderonsjes en conferenties in alle uithoeken van de planeet. In het belang van de mensheid, dat spreekt voor zich. Ik kan niet versteken, ik deed er ook uitbundig aan mee tijdens mijn lange politiek carrière waaraan ik nu een einde maak. Weliswaar zonder gezelschapsdame. 

Maar de feiten wijzen erop dat u de hypocrisie tot nieuwe hoogtepunten hebt gevoerd. 10% van wat u zegt strookt met de waarheid, maar 90 % niet, schabouwelijke leugens ! U hebt zonnepanelen, zegt u, op uw villa op een neerhof van 1 hectare, u noemt dat een mini-boerderij met veel neerhofbeesten en drie SUV’s. Op uw kabinet ruikt het dag in dag uit naar varkensbeer, gepelde ajuinen en kippenstront. Daarom noemen ze u de boerinne van Ertvelde, voorwaar een eretitel voor een minister-boerinne. U schijnt wegwerpslips van Albert Heijn te dragen en puntige met ijzerdraad versterkte soutien-gorges, die nog door uw grootmoeder ineen geknutseld werden. Proficiat ! 

Met uw leugens en hypocrisie, uw valse geur naar boerenlucht, kan ik niet verder leven. Kent u het spreekwoord ‘de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens’ ?

Uw zogenoemde ‘beleidsdaden’ zijn bedrog, volksverlakkerij, belazeren de Vlamingen van elke dag en bewijzen de idiotie en complete onbenulligheid van een minister die daar zit omwille van het postje en niets dan het lucratief ministerpostje. Bah, daar walg ik van!  

Daarom wens ik u kort en goed naar de hel.
Dat zal het beste voor u zijn, zoals u trouwens zelf in de gaten begint te krijgen.
Het is niet te vroeg.

Groet,
Bart Caron

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in open brieven. Bookmark de permalink.