Wouter & Wouter

Diepte-interview met Wouter Vermeersch, Hauptmann van Vlaams Belang Kortrijk.

Jarretel : Uw benoeming als lijsttrekker voor West-Vlaanderen zat er dus aan te komen ?

Wouter V. : Natuurlijk. Er waren heel wat kandidaten, allemaal uit de onderbuik van de samenleving, dat is allemaal goed en wel, maar ge moet verstaan dat de lijsttrekker op een Vlaams Belanglijst een topintellectueel moet zijn, een gestudeerde jongen dus. Wij zijn de sossen niet hé, waar de eerste de beste rode hond met een hoedje op de lijst kan trekken.

Jarretel : Er staan rare vogels op de lijst.

Wouter V. : Inderdaad, sommigen noemen hen kwibussen, ik niet. Natuurlijk, de meeste kandidaten zijn maximaal tot hun 14de naar school geweest of ze komen uit een gesticht. Of het zijn heropgevoeden uit verbeteringsinstellingen. We hebben er ook die na enkele jaren achter de tralies, onder voorwaarden vervroegd zijn vrijgekomen en tot het inzicht gekomen dat het nog beter is bij het Vlaams Belang te staan, dan weer in ’t cachot te vliegen. Om maar te zeggen, we zijn geen elitaire of bourgeoispartij of een partij van parvenu’s, dikkenekken, groene stalinisten, hypocriete tsjeven of corrupte Marxisten, maar een partij die het spiegelbeeld van de Vlaamse maatschappij is. Echter, we zijn niet naïef en dus zijn multiculturelen en aanhangers van middeleeuwse godsdiensten en chassidisten bij ons niet aan het juiste adres. Daar zijn we streng in.

Jarretel : Staan er dan geen racisten, fascisten en neo-nazi’s op de lijsten ?

Wouter V. : Ach racisten, fascisten, nazi of neonazi, so what, wat betekent dat heden ten dage nog en wat is dat ? Zelfs minister Homans declameerde dat racisme en fascisme relatief is. En neo-nazisme is een hype zei ze, toen ze eens van receptie kwam. Als Homans het zegt ! Er zijn Vlaamse racisten en fascisten in alle maten, geuren, kleuren en gewichten. Ja dus, er staan racisten en fascisten pur sang op onze lijst, zelfs een paar neo-nazi’s, wat ik een verrijking vind, want ook deze maatschappelijk-filosofische overtuigingen zijn sterk aanwezig in de Vlaamse samenleving en moeten derhalve vertegenwoordigd zijn in het parlement. Een groeiende onderstroom die alleen bij onze partij aan zijn trekken komt. Zelf ben ik een gematigde racist met fascistische trekjes, wat ik geleerd heb bij mijn vroegere partijbaas Jean-Marie Dedecker. Jean-Marie leerde mij bijvoorbeeld de Joden en de muzelmannen haten en partij te trekken voor de Palestijnen uit Gaza, die hij geen authentieke muzelmannen noemde. Sinds mijn aansluiting bij Vlaams Belang heb ik die levenshouding afgezworen, we zijn nu zelfs in West-Vlaanderen op zoek naar een gematigde orthodoxe Jood met een stamboom en een keppeltje.

Jarretel : In de Kortrijkse gemeenteraad hebt u nu vijf raadsleden.

Wouter V. : Ja dat klopt en dat geeft onze fractie een boost. We zijn met vijf en schrijf maar op dat ik zelf altijd in de gemeenteraad het hoge woord ga voeren en Quickie het vuur aan de schenen leggen. Mijn vier medestanders zitten intellectueel een niveau of drie lager, ik noem ze wouldbe’s, achterbankzitters, ze mogen meedoen, hun zitpenningen opstrijken en af en toe een zin brabbelen die ik hen voorgekauwd heb. Het zijn mijn hondstrouwe waterdragers. Einzelganger Demeersseman, een islamhater van het zuiverste water – hij gaat de megamoskee met de blote hand tegenhouden – zal ik goed in de gaten moeten houden. Met zijn kant noch wal rakend extreem racistisch gezwam dreigt hij hardhandig uit elke raadszitting gegooid te worden. Daarbij vergeleken was Steve Vanneste een beginneling. Bij te tsjeven zitten er ook meelopers, vier, vijf minderwaardige sujetten, gatlikkers van het oudeventenduo De Clerck-Bethune, die niets in de pap te brokken hebben. Sukkels dus. Deseyn is een tateraar zonder tanden. Bij de groene collectivisten zit er één halfintellectueel, David, die letterlijk en figuurlijk tot aan mijn enkels reikt en verder schetterbuik Matti, een pestknul die gedoogd wordt omdat hij beter in de gemeenteraad dan in Pittem zit. De mieterige Philippe Azijn heeft zijn naam niet gestolen en een kierewierige overjaarse troela die meer Frans dan Vlaams broebelt, maar nooit haar mond opendoet, vervolledigt het groene lawaaimakerskwartet. Over de sossen en hun verleden ga ik zwijgen, het is een mysterie waarom Quickie met een rode showbink als Weydts en een parvenu als De Coene in zee wil. Met de stroopsmeerders van de N-VA zal de burgemeester geen last hebben, op elke gemeenteraad komen hun twee schepentjes beurtelings klaar en fractieleider doktoor Dejaeghere – de volgzame Liesbeth Maddens durft niet – denkt dat hij iets zinnigs zal kunnen zeggen. Er zal gelachen worden. Ik heb compassie met de doktoor, hopelijk laat hij het niet aan zijn hart komen.

Jarretel : Hoe ziet u de campagne voor 26 mei ?

Wouter V. : Het zal verre van soft zijn. Ik ga man en paard noemen. Ik wil een totale migratiestop in West-Vlaanderen en in Kortrijk en de deportatie van al dezulken die nog een Belgisch paspoort hebben. Allemaal. In Kortrijk zijn er dat zo’n vijfduizend van 130 verschillende nationaliteiten, niet alleen muzelmannen, Tsjetsjenen, Witrussen, gewone russen en Afghanen die onze eigen mensen dagdagelijks met slagersmessen halfdood steken en mekaar uitmoorden, wat een geluk is, maar ook veel negers en halfzwarten uit de Congo en omstreken. Geen enkele andere partij kan tegen mijn radicaliteit op, ik ga een zak stemmen ophalen. En het provinciebestuur van West-Vlaanderen opdoeken

Jarretel : Welke relatie hebt u met Dries van Langenhove ?

Wouter V : De allerbeste. Mijn beste vriend. Ze noemen mij de Westvlaamse Dries Van Langenhove. Ik ben erelid van Skild en Vrienden en geregeld trekken wij ’s nachts door de Vlaanders op jacht naar transmigranten en ander uitheems legaal en illegaal uitschot dat onze Vlaamse volksaard en meiskes bedreigt. We laden ze op in een zwarte camion en deporteren ze over de grens met Noord-Vrankrijk. We hebben er al een paar honderd over de grens gezet. Onze sociale zekerheid mag niet het ocmw van heel de planeet worden. Alleen onze bloedeigen witte mensen hebben recht op bijstand. Meer ga ik daar voorlopig niet over zeggen.

Jarretel : En wat als u niet in het parlement verkozen wordt ?

Wouter V. : Dat is niet het einde der tijden voor mij. Ik blijf in Kortrijk de stadscoalitie en Van Quickenborne koeioneren. Hij is niet te vertrouwen, dat weet heel Kortrijk maar hijzelf niet, en alleen ik durf het zeggen. Ik heb nog lekkere belangenvermengings-en corruptiedossiers in mijn schuif zitten. En over die mysterieuze knokpartij in café Divine in december 2017. Voor mij nog geen oude koe. Ik ga het deksel van die beerput halen, het zaakske tot op het been uitbenen. Quickie kan beginnen met zijn relaties in de justitie aan te spreken. U hoort nog van mij. Ik kijk nu al vooruit, dat is mijn ondernemersgeest.

Jarretel : Hebt u vrienden bij andere partijen ?

Wouter V. : Jawel, één, omdat hij ook Wouter heet, sex-appeal en intelligentie heeft, diep van binnen dezelfde buitensporige ideeën koestert, met Trump en Dries Van Langenhove dweept, een womanizer met een sexy vriendin is, en zich met een Tirolervestje en Lederhose tooit. Het is Wouter Allijns. Eén keer per jaar gaan we samen met heel ons gezin op vakantie naar Sharm el Sheikh. Machtig !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Diepte-interviews. Bookmark de permalink.