Vincent en zijn Boerderette

Vincent Van Quickenborne trekt federale lijst, maar: “Ik blijf zes jaar burgemeester”

De VLD maakte de lijsttrekkers bekend voor de verkiezingen op zondag 26 mei.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne trekt de Kamerlijst in West-Vlaanderen.

Van Quickenborne, die federaal als boegbeeld uitgespeeld wordt omdat hij in Kortrijk een uitstekende score haalde met de recente gemeenteraadsverkiezingen, herhaalt nog eens dat hij niet de intentie heeft om federaal minister te worden.

Vincent VQ : “Ik ga geen Stefaan De Clerckje doen, ik hou mijn belofte om opnieuw zes jaar burgemeester van Kortrijk te zijn, tot en met 2024. Daarna zien we wel als ik vice-premier of europees commissaris kan worden. Ik hoop dat mijn poulain schepen Arne Vandendriessche tegen 2024 volwassen is geworden, dan krijgt hij mijn volle steun om mij op te volgen. Tenzij de rosse van het schepencollege mij zo imponeert dat ik er niet meer naast kan kijken. Wel blijf ik federaal parlementslid zodat ik mijn parlementair werk kan verderzetten en in Brussel de nodige contacten kan behouden, wat in het belang van Kortrijk kan zijn, maar vooral ook in mijn eigen belang. Ik wil niet versteken dat de financiële kant van de medaille een hoofdrol speelt want 10.000 euroots per maand in plaats van 5.000, dat scheelt een grote slok op de borrel voor de afbetaling van mijn boerderette langs de linker Leieoever, nabij de grens met Kuurne.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.