Tine

PERSBERICHT

Tine Soens (Kortrijk) wordt internationaal secretaris sp.a.

Datum: 23/01/2019

Tine Soens (31), Vlaams parlementslid voor sp.a, wordt internationaal secretaris van de partij. Dat besliste het nationale partijbureau voorbije maandag. Ze volgt daarmee voormalig ambassadeur Jan De Bock op.
Er wordt haar gevraagd het Europese en internationale beleid van de partij te coördineren en de relaties met de zusterpartijen in het buitenland te verzorgen. Na mei ’19 loopt haar mandaat in het Vlaams parlement af en start haar nieuwe professionele functie.
Ze liet zich de voorbije jaren opmerken met buitenlandse dossiers, denk maar aan de relaties met landen als Saoedi-Arabië, waar systematisch mensenrechten onder druk staan. Ze zette laatst ook druk op de beslissing om een Vlaamse handelsmissie te organiseren naar Saoedi-Arabië. Bourgeois liet kort nadien weten dat die dan toch niet zou doorgaan.

Soens is blij dat de partij haar de vraag heeft gesteld. “Internationale politiek houdt me bezig, ik ben dus enorm blij met deze nieuwe uitdaging” zegt Soens, “dit zijn ook de thema’s waar ik als Vlaams parlementslid al op focuste.” Soens haar eerste prioriteit wordt samenwerkingen op poten zetten met zusterpartijen.

Auteur: Tine Soens
Email: kortrijk@s-p-a.be
Organisatie: sp.a Kortrijk
Telefoon: 0488 10 78 93

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.