Schepen Arne toch !

Bij de ingang van het nieuw zwembad liepen we schepen Arne Vandendriessche (zeg maar Arne) tegen het lijf.

Arne had zojuist drie rondleidingen met journalisten achter de rug en was danig in de wind.

Jarretel : Kortrijkwatcher beschuldigt u ervan niets, maar dan ook totaal niets af te weten van de Kortrijkse financiën en de stadsbegroting. U beweerde in een krant dat de stad over jaarlijks 100 miljoen euroots beschikt om te investeren. Het kleinste kind weet toch dat het niet waar kan zijn ? Had u gedronken of iets van De Boeren ingeslikt ? 

Schepen Arne : “Jaah zeg, die Kortrijkwatcher wordt de nagel aan mijn doodskist. Ik slaap er slecht van, moet kalmerende middelen van De Boeren slikken. Natuurlijk ken ik al die saaie cijfertjes en getalletjes van de stadsbegroting niet uit het blote hoofd. Is dat nodig ? Schepen Kelly kent ze trouwens evenmin, en dat is een slimme zeggen ze. Kijk, het zit zo. Ik heb mij vergist van 1 nul. Het moet 10 miljoen zijn, volgens Kelly althans. Ik trek mij niets aan van de beledigingen van Kortrijkwatcher en van zijn pseudo-intellectueel gedaas en het wouldbe gehalte van zijn verontwaardiging over mijn zogenaamde idiote bewondering voor het machiavellisme van de burgemeester. By the way, ik ben fan van Kelly, een knappe vrouw, een moordwijf met veel geestelijk vernuft volgens Steven Lecluyse, en Steven kan het weten. Er was ooit veel galanterie tussen beiden, maar nooit waren de twee karakters voor mekaar geschapen. Ik was destijds stomverbaasd over de scherpzinnigheid waarmee Steven de dingen en de moordgrieten als Kelly en Tiene benaderde. Onechte politieke liefde op het eerste gezicht, komische liefdesavonturen, maar ze dienden de goede zaak en de belangen van de mensen van Kortrijk. Steven heeft nu het politiek schip verlaten, op zoek naar andere horizonten, andere avonturen. Ik zeg hem vaarwel. Maar nu weer terzake over de cijfertjes. Vorige legislatuur hebben we zo’n 180 miljoen gedaan. Dat verkondigde de burgemeester enkele maanden geleden ergens op facebook, hij voegde eraan toe dat zijn naam niet mocht vermeld worden. Ja, als de burgemeester het niet goed weet, moet ik het dan weten ? Komaan zeg. Het is toch genoeg dat de financiële directrice Nathalie het weet ? Ik hoop dat ze het weet, ze dweilt recepties af, ik hoor vanalles over haar. Zelf lijd ik er niet zoveel meer onder dat ik vreselijk belachelijk word gemaakt door Kortrijkwatcher Lavaert, een kwaadaardige oude zak die zich het zout en de peper van Kortrijk waant. En die mij spottend ‘Zeg maar Arne’ noemt. Bah !”

Jarretel : Hoeveel bedraagt de jaarlijkse huur die de stad voor dat nieuw zwembad aan Lago zal moeten betalen ?

Schepen Arne : “Heel juist weet ik het niet, ik zou het op geen miljoen kunnen zeggen en dat hoeft ook niet. Op de nieuwjaarsreceptie van de stad fluisterde schepen Kelly mij een bedrag in de oren van 1,9 miljoen euroots per jaar, maar op dat moment had Kelly al wat glazen cava binnen. Dus, het kan veel méér maar ook minder zijn. Wie zal het zeggen ? Nathalie weet het ook niet en de burgemeester trekt er zich niets van aan. De Kortrijkse werkelijkheid is soms hilarisch en op het stadhuis spelen zich hallucinante taferelen af en soms worden er daar gruwelijk realistische foute beslissingen genomen. Daar ben ik niet politiek verantwoordelijk voor. En laten we de politieke en andere slippertjes die zich binnen de muren van het stadhuis afspelen met de mantel der liefde bedekken. Laten we op het feest van Team Burgemeester klinken op Kelly en het nieuw stadsbestuur. Prosit !”

Schepen Arne toch !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in stadhuisgekonkel. Bookmark de permalink.