MO

PERSBERICHT

11/01/2019

VLAAMS BELANG STELT VRAGEN BIJ FUNCTIONEREN AHOUNA

VTM bracht donderdag het nieuws dat imam Mohamed Toujgani opriep tot het verbranden van joden. De imam kwam te Kortrijk in aanwezigheid van Mohamed Ahouna (Team Burgemeester – Open VLD) ook geld ronselen voor de megamoskee in Kortrijk (foto in bijlage). Vlaams Belang stelt vragen bij het functioneren van Ahouna zeker nadat hij eerder al de verdediging van Toujgani op zich nam.

‘VERBRANDEN VAN JODEN’ (bron: VTM Nieuws en Bruzz – vzw Vlaams-Brusselse Media)
Herbekijk hier vanaf minuut 26:00:
https://nieuws.vtm.be/video/?f%5B0%5D=sm_field_properties%3AVolledige%20uitzendingen&aid=300834

VTM Nieuws bracht donderdag het nieuws dat aan de vooravond van het proces over de aanslag op het Joods museum, een video van de Molenbeekse imam Mohamed Toujgani is opgedoken. Hij roept daarin op om zionisten, joden die voor de staat Israël zijn, te verbranden en te kwellen. De liga tegen het anti-semitisme reageert geschokten en eist dat de overheid actie onderneemt tegen de man. “Ik ben gewend aan mensen die praten met twee monden. In het Frans zeggen ze het een en daarna in het Arabisch het ander”, aldus voorzitter Joël Rubinfeld. In een verandering van zijn opvatting sinds de publicatie van de video gelooft Rubinfeld niet. “Dit is geen jongen van 20 die een vergissing gemaakt heeft. Hij speelt met de naïviteit van de Belgen en is een bedreiging.”
MOHAMED AHOUNA: “IK WEET NIET OF TOUJGANI ZO OMSTREDEN IS” (bron: HLN)

Vlaams Belang in Kortrijk tilt zwaar aan het feit dat imam Toujgani naar Kortrijk kwam om geld te ronselen voor de nieuwe moskee en dat Mohamed Ahouna deze imam verdedigt. Open Vld-raadslid Mohamed Ahouna liet op 7 mei 2018 in het Laatste Nieuws immers optekenen: “Ik weet niet of Toujgani zo omstreden is.” “Wij roepen op de financiële stromen van de vzw achter de moskee eindelijk te onderzoeken en we stellen ons de vraag of de stadscoalitie zich wil blijven inlaten met figuren als de haatimam Toujgani. Blijkbaar kan de radicale islam in Kortrijk ongestoord zijn gang gaan met medewerking van Kortrijkse gemeenteraadsleden”, reageert Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch.

VAN QUICKENBORNE: “IK BEN ANTI-ZIONIST” (De Standaard)

Vandaag zwijgt burgemeester Van Quickenborne natuurlijk in alle talen, maar voorheen dweepte hij met de Arabische wereld. Tijdens het proces over Sabra en Shatila werkte Van Quickenborne samen met Abou Jahjah. Van Quickenborne ontmoette ook terroristenleider sjeik Ahmed Yassin (Hamas), die zijn traditionele haatpreek hield over de vernietiging van Israël. Van Quickenborne wenste hem bij die ontmoeting “veel succes”. Hij bezocht ook Tarek Aziz in Irak en kocht in Gaza een vlag met de beeltenis van Saddam Hoessein.

Gemeenteraadslid Jacques Demeersseman (Vlaams Belang): “Van Quickenborne ontpopt zich tot burgemeester van diversiteit en grote verzoener tussen de Kortrijkse gemeenschappen. Niets is natuurlijk minder waar. Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Het diversiteitsdiscours van Team Burgemeester – Open VLD is niet meer dan schaamlapje om de voorkeursbehandeling van de Kortrijke moslimgemeenschap te verbergen.”

OVER MOHAMED TOUJGANI (bron: Knack / Le Soir / De Standaard) Mohamed Toujgani is imam van de Al Khalil-moskee, in de Delaunoystraat in Molenbeek. Na meer dan veertig jaar verblijf in ons land spreekt hij nog geen woord Frans, Nederlands of Engels. Hij is dus eentalig Arabisch en enige vorm van integratie is hem vreemd. Zelfs de Moslimexecutieve leeft op gespannen voet met Toujgani, die hem verwijt dat hij te conservatief, te eigengereid en te gesloten is.
De Al Khalil-moskee is een moskee met een dubieuze reputatie: Abdelkader Belliraj was hier kind aan huis, de huisvader-terrorist uit Evergem die levenslang kreeg voor zes politieke moorden in Brussel, eind jaren tachtig. Het is ook op deze plaats waar Chakib Akrouh kwam bidden. Akrouh was één van de terroristen van de aanslagen van Parijs die zijn bommengordel liet ontploffen op 18 november 2015 in Seine-Saint-Denis. Maar het is ook deze moskee waar de salafistische prediker Ilia Azaouaj werd gevormd. Hij trok naar Syrië en ‘voorspelde’ er de aanslagen in Brussel. Tot slot bekeerde Marine P. er zich tot de islam. Ze trok in augustus 2013 naar Syrië met haar vijfjarige dochter. Ze werd op 25 november 2015 bij verstek veroordeeld in Brussel.

Bijlage:
Foto Mohamed Ahouna en Mohamed Toujgani op geldinzameling mega-moskee Kortrijk

Auteur: Wouter Vermeersch
Email: wouter.vermeersch@vlaamsbelang.org
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Adres: Plaats: Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon: 0485/66.07.80
Fax: Bijlagen: http://www.drk.be/files/regio/Mohamed_Ahouna_Mohamed_Toujgani_0.jpg

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.