Goed Beter Bas

INGEZONDEN STUK

Goed-Beter-BEST

Het ontwerp plan KORTRIJK- Beste stad van Vlaanderen.

Kortrijk wil de beste stad van Vlaanderen worden en heeft daarom een plan opgesteld van 82 pagina’s met alle dromen en ambities die ze wil realiseren. Het is de tweede keer dat de stadscoalitie een plan opstelt. Hun eerste bestuursperiode 2012-2018 werd met succes afgerond en nu legt de coalitie begrijpelijkerwijs de lat nog hoger dan in het vorige plan.
82 pagina’s lang worden een hele rist nieuwe begrippen gelanceerd: zo spreek men over een jongerenflik, fietszones, een meldpunt voor dierenmishandeling, een festival voor toegankelijke pop en rock, een historisch woonerf rond de OLV Kerk, de beste overheidsorganisatie worden van het jaar, armoedeplannen per gezin, een fietsambassade.

Mysteriecalls

Allemaal nieuwe en minder nieuwe ideeën en plannen die gelanceerd worden en gerealiseerd moeten worden de komende zes jaar. Kortrijk wil bovendien de stad van de glimlach worden en veel later in 2030 de Culturele hoofdstad van Europa. Ze lanceert zelfs mysteriecalls maar dan onder een andere naam: de discriminatie-toets waarmee men een eerlijkere toegang wil garanderen tot huurwoningen voor mensen met een andere afkomst, leeftijd en inkomsten.
Kortrijk moet de leukste plek worden voor kinderen die er bestaat, maar ook de stad met het meeste talent, de meest fiets- en wandelvriendelijke centrumstad van Vlaanderen, de strafste plannen voor biodiversiteit, de minste armoede, de netste en veiligste stad, de best bestuurde stad van Vlaanderen.

Kortrijk de meest ambitieuze stad in Vlaanderen.

In Kortrijk is het goed wonen, daar is iedereen mee akkoord. Het kan zeker beter en het is fantastische als we de beste worden op een paar vlakken. Maar die overtreffende trap zal nog heel wat moeite en energie vergen. Neem er maar eens de stadsmonitor bij en bekijk welke plek de stad Kortrijk inneemt. Begin gerust bij pagina 1 en loop door tot 300 en je moet al heel wat tabellen bekijken vooraleer je er één tegenkomt waarbij Kortrijk bij de top 3 gerangschikt staat, laat staan de beste is van alle centrumsteden in Vlaanderen. Kortrijk is volgens de stadsmonitor niet meer dan een grijze middenmotor, in bijna alle tabellen die in het standaardwerk staan opgesomd.

De beste stad worden van Vlaanderen is de overtreffende trap, misschien zou men in Kortrijk best starten met een vergrotende stap. Kortrijk als betere stad! Dat is haalbaarder, realistischer en best ook behoorlijk ambitieus.

Bas De Wilde

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.