Boeren


(foto henk deleu)

Kortrijk heeft er dan toch één: een onvervalste coffeeshop naar Amsterdams model. De 1ste in de Vlaanders !

De kogel is door de St Maartenskerk. Kortrijk heeft er dan toch één: een winkel waar je cannabis pur et dur in alle maten en gewichten, geuren en kleuren, kan kopen. Een paar weken nadat burgemeester Van Quickenborne nog ‘De Farmerie’ met de blote hand tegenhield, ging ‘De Boeren’ open op de Graanmarkt.

De cannabisboeren Nicolas Debouverie (29), Kevin Vu (30) en Xavier Blondeel (30) zijn de zaakvoerders van ‘De Boeren’.

“Wie denkt bij ons namaak cannabis of flauwe afkooksels of nepdrugs te komen halen, of white spirit, sassi en haarlak of lachgas, is eraan voor de moeite. Lachgas bijvoorbeeld is voor Sinterklaas. Wij verkopen de real stuff, af en straf spul, volgens de huisregels van de Amsterdamse Cannabis Association (ACA) en we hebben niets met ersatz te maken. Er is geen weedpass nodig en we werken met klantenkaarten op basis van schuilnamen. Dat doen ze in Amsterdam ook, waar we zes maanden stage liepen bij de ‘Boerejongens’, de primus inter pares onder de 255 Amsterdamse drug-en coffeeshops. Onze naam ‘De Boeren’ is trouwens geïnspireerd op de ‘Boerejongens’ van Amsterdam.”, aldus de Kortrijkse Boeren.

Op de opening hief burgemeester Van Quickenborne het glas ongezuiverd hennepsap op het succes van de shop en maande de aanwezigen aan niet te aarzelen de dagdagelijkse sleur te doorbreken en een nieuwe geneugte in hun leven in te voeren. High worden is de nieuwe savoir-vivre.

Cannabisboer Xavier Blondeel : “Even een verduidelijking en de puntjes op de i voor wie niet meteen veel verstand heeft van wiet, hennep, hasj, marihuana, 2CB, cannabis, GHB, Paddo’s, MDA, papaver, LSD, heroïne, cocaïne, st pol jenever en aanverwanten. Men moet het niet allemaal door mekaar klutsen. Cannabis winkels zijn eigenlijk in België verboden. Maar dat is niet het geval in Kortrijk, stad van creatie, innovatie en design. En vooral: stad in Verandering ! Met een oude truuk hebben wij burgemeester Van Quicikenborne om de tuin geleid en op positieve gedachten gebracht. Dankzij zijn intieme connectie met Maggie en haar zegen, heeft Quickie zijn fiat gegeven en nu is de eerste coffeeshop in Kortrijk een feit.”

Cannabisboer Nicolas Debouverie : “Om even op de technische details van de cannabis-commerce in te gaan, het volgende. Op de verpakking van de wiet wordt een beetje filosofische gedaan en gejongleerd met scheikundige en andere geleerde namen en percentages die geen kat begrijpt of kan controleren. THC, CBD, XTC, TBC, ALZ, LSD, ADHD, enzovoort. Het begrip ‘high’ wordt afgetoetst aan de manier waarop klanten reageren nadat ze het goedje betaald en geconsumeerd hebben. Onze wiet is een kostelijk goedje, geen stuff voor dezulken die de eindjes op het einde van de maand niet aan mekaar krijgen. Nochtans werkt de door ons aan de man of vrouw gebrachte cannabis het best voor mensen met een vijs los of voor beschadigde zenuwen, spierpijnen, moeilijke maandstonden, migraine, menopauze, incontinentie, zelfmoordgedachten en voor manisch-depressieve mensen. Cannabis, cannabisolie en hennepsnuifpoeder met een waarde lager dan die 0,5 op honderd is voor onbekwamen en beginners onder de 16 jaar.”

Cannabisboer Kevin Vu : “Zo hebben we hennepzaad, henneppasta, hennepolie, henneppoeder, hennepbloem voor Brusselse wafels en voor henneppannenkoeken, enz. Hennep is een edel productje, heel voedzaam, voedzamer dan de traditionele tarwe, gerst en varkenskoteletten. Het wordt zelfs ‘superfood’ genoemd en het is 100% vegan. Zoals te verwachten was, was ons eerste klantje niemand minder dan burgemeester Van Quickenborne. Vincent twijfelde niet en sloeg meteen een voorraadje voor zes maanden in, van het strafste spul. ‘Om mij voor te bereiden op Wouter Vermeersch en Jacques Demeersseman die met mij nog een ei te pellen heeft, in de gemeenteraad vanaf januari. En op de stress die het nieuw vaderschap en de financiële besognes van onze te bouwen boerderette aan de linker Leie-oever zal teweegbrengen’. De burgemeester kreeg de eerste klantenkaart.”

Coffeeshop ‘De Boeren’ biedt een heel breed gamma aan van hennepproducten, straf, straffer en strafst. Om high, higher of highest weg te dromen over nieuwe relaties en nieuwe avonturen, over de nieuwe stadscoalitie en de weldaden die burgemeester Van Quickenborne over Kortrijk heen zal storten.

Er is ook een hoekje met ‘hennepkledij’ voorzien. Hennep wordt bij de productie van kledij gebruikt als alternatief voor katoen. Katoen is verantwoordelijk voor 25% van de pesticides die worden gesproeid. De hennepplant heeft geen pesticides nodig, en op amper een paar maanden is de plant volledig volgroeid. Dat maakt hennep een heel duurzaam alternatief. De eerste klant was ook in dit productje de burgemeester en zijn vrouwtje Anouk voor haar zwangerschapskledij in wilde papaver met de geur van buskruit van op de Duitsche begraafplaatsen in de Westhoek.

Xavier Blondeel besluit : “Maar opgelet, wie ‘high’ plant te worden, zal vooraf zijn paspoort moeten tonen en een attest van goed gedrag en zeden. Die zal dan zijn dada vinden bij ‘De Boeren’. Je kan een hele dag lang onze cannabis smoren zonder er agressief of depressief van te worden, maar wel zeer gelukkig en in de hoogste sferen geraken. Wij snappen niet wat daar verkeerd aan is, wij willen de mensen van Kortrijk en heel de Vlaanders alleen maar gelukkig maken. Ik hoor dat de Kortrijkse pandoeren regelmatig zullen komen controleren en daar zijn we niet bang van. 99% van hen zijn ook klant, zodus een stilzwijgende deal is gauw geregeld. Wij noemen dat geen corruptie, maar ongewapend bestuur en ook de burgemeester knijpt zijn twee ogen toe. Hij heeft er alle reden toe, in het licht van zijn berucht gebruikersverleden en zijn frivole levenswandel. Ook de mannen en vrouwen van de Voedsel-inquisitie zijn vatbaar voor de geneugten van het leven en ze doen graag hun ogen toe als het erop aankomt om gratis een etentje in Hof van Cleve te versieren. En we hebben met Tiene Castelein, een libertijnse advocate, een connaisseuse in de sector onder de arm genomen, mochten er problemen opduiken. Meer gaan we daarover en over Tiene niet vertellen.”

De Boeren wordt een succesverhaal met een klandizie uit heel de Vlaanders.

Kortrijk bruist !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.