Klijtberg

INGEZONDEN STUK

De werken aan de Klijtberg in Rollegem zijn gestart.

Vrijdag is er een eerste proefontginning met 58 vrachtbewegingen. Eens de eigenlijke ontginning op volle toeren is, gaat het om 10.000 vrachtbewegingen per jaar. Voor Groen Kortrijk is niet alleen de ontginning op zich, maar ook het feit dat er amper of niet met de omwonenden wordt gecommuniceerd problematisch.

Maar, een verlies aan open ruimte mogen we het van de bevoegde schepen niet noemen. Eens de ontginning achter de rug is (binnen 80 jaar of zo), krijgen we die ruimte immers terug als een soort ‘De Gavers 2.0’. De nieuwe ploeg lijkt al meteen in hetzelfde bedje ziek als de oude. We doen wat we willen, we breien er een verhaaltje rond en we krijgen het verkocht.

We zullen de komende zes jaar waakzaam moeten zijn om telkens weer de ballonnetjes te doorprikken.

Deel dit bericht als je ook bezorgd bent over onze open ruimte en over het kleitransport door Rollegem en Aalbeke.

David Wemel
Groen, Kortrijk

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.