Viking Adelbert

BERICHT VAN NACHTBURGEMEESTER ADELBERT 

De handelaars van de verzetskaai zullen de komende kerstperiode zich inzetten om een vikingsgevoel te doen leven aan de verlaagde leieboorden te Kortrijk, een ode aan de langste nacht.

Op donderdag 13 december kan je de Vikings leren kennen aan de hand van workshops ed. onder leiding van Kristof Jonckheere, directeur Buda Kunstencentrum.
Naast de namaak van Vikingaccessoires worden door Kristof ook technieken aangeleerd om tuinkabouters in Noors dennenhout te ontwerpen. “Een nostalgische terugkeer naar de onbezoedelde puntmutsdwergencultuur”, aldus Kristof.

Op donderdag 20 december gaan we nog een stapje verder en nodigen we U allen graag uit voor een zwijn aan het spit. Het zwijn wordt ter plaatse met een karabijnschot naar ‘t zwijnenparadijs geholpen.

Op donderdag 27 december vieren we feest in een van de Broeltorens. Afscheidsdrink aangeboden door schepen van cultuur An Vandersteene.

Topact op donderdag 27 december 20 uur :

Nachtburgemeester Adelbert, uitgedost als levensechte Viking, meert met zijn Viking Knarr aan ter hoogte van ‘t Fonteintje, alwaar Laurence hem warm ontvangt en de gepaste eer bewijst… 

Verder :

* custom art market t.t.z. ouwerwetse kunstenmarkt
* Jägermeister, St Pol jenever en Glühwein à volonté
* veel charme, geknuffel, warmte en gezelligheid

Om middernacht : Shary Vancauwenberghe wordt door Viking Adelbert op zijn schild geheven als Winterkoningin 2018 van Kortrijk

Graag zien we U allen aan de verlaagde leieboorden.
Vele updates coming up.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Bericht van Nachtburgemeester. Bookmark de permalink.