Kotmoorden

PERSBERICHT

Datum: 04/12/2018

CRIMINELE FEITEN ASIELZOEKERS ROEPEN VRAGEN OP

Na de kotmoorden komen steeds meer zware criminele feiten aan het licht. Deze roepen voor Vlaams Belang fundamentele vragen op, die nopen tot duidelijke antwoorden van de verantwoordelijke politici.

Vlaams Belang neemt met ontzetting kennis van de vele zware criminele feiten die afgelopen maanden werden gepleegd door asielzoekers in Kortrijk. Zo meldde Nieuwsblad eerder al dat de Afghaanse vluchteling, die verdacht wordt van de dubbele kotmoord in Kortrijk, een vrouw folterde (1). Maandag schreef de krant ook dat dezelfde dader (samen met drie andere Afghaanse asielzoekers) een landgenoot mishandelde en met de dood bedreigde (2).
Het jongste geval van zware mishandeling dateert van begin augustus, amper twee maanden voor de kotmoorden en dat roept ernstige vragen op bij Vlaams Belang:

A. Waarom komen deze feiten nu pas aan het licht en waarom bleven de daders op vrije voeten?
Het is opmerkelijk dat deze feiten zo lang onder de radar konden blijven en de dader schijnbaar ongehinderd zijn gang kon gaan met de gekende dramatische afloop.

B. Welke acties werden ondernomen door OCMW Kortrijk?
De dader werd door OCMW Kortrijk gehuisvest op kot tussen studenten. Het OCMW breidde naar aanleiding van de toenemende vluchtelingenstroom het aantal opvangplaatsen uit met 63 plaatsen (naar 140 in totaal). De vluchtelingen die door Fedasil worden doorverwezen naar Kortrijk worden intens bijgestaan door de sociale dienst van het OCMW. Om vluchtelingen, naast de begeleiding door de professionele hulpverleners, wegwijs te maken in het dagelijks leven in Kortrijk krijgen zij ook een ‘buddy’ toegewezen. Was OCMW Kortrijk op de hoogte van deze zware mishandelingen en werden acties ondernomen om onze mensen, in dit geval kwetsbare studenten, te beschermen?

Vlaams Belang roept de Kortrijkse politici op om duidelijke antwoorden te formuleren.

(1) www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181116_03949653

(2) www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181203_04006138

Auteur: Wouter Vermeersch
Email: wouter.vermeersch@vlaamsbelang.org
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Telefoon: 0485/66.07.80

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.