Kamp

Jouw Kamp is niet mijn Kamp, Johnny Crombez !

Mon cher Johnny,

Mijn Kamp

Ik schrijf je dit briefje omdat ik werd geprikkeld door jouw stukske in De Morgen. “Propere lucht is voor mietjes. De Opwarming is een nieuwe godsdienst. Eerst de rekeningen betalen, daarna zich bezighouden met de luxe van de Opwarming”, klonk het ietwat oneerbiedig tegenover mijn groen basisgeloof. Jouw uitspraken suggereren ofwel domheid, ofwel onwetendheid, ofwel slechte bedoelingen. Je wekt ergernis op bij mij, want wat je kwaakt in het opiniestuk zijn de krankzinnigste dingen die ik ooit uit de mond van een stamboomsos gehoord heb.

Je hebt volkomen ongelijk en dat wéét je. Zeg nu zelf : een allochtone moeder met negen kinderen, door haar vent in de steek gelaten voor een hogere roeping zogezegd, voor Mohamed bijvoorbeeld of voor de Jihad, Syrië, de marteldood of voor een andere vrouw, ja en dan ? Moeten wij daarom de klimaatdoelstellingen en de Opwarming op de schop nemen ? Moeten we stoppen met bomen planten, tuinieren verbieden en het autorijden weer toelaten ? Moeten we daarom weer vlees beginnen te eten, de stinkfabrieken heropenen en veeboerderijen weer toelaten ? De biefstuk van de werkmens afpakken, zeg je ? Inderdaad, afpakken, dat zeggen wij. Is dit de volgorde der dingen: eerst de in de steek gelaten moslimmoeders met hun negen kinderen bepamperen, dan de oorlog tegen het Ozongat, de Uitstoot, het Fijn en minder Fijn Stof, de diesels, de gele en rode hesjes en de Zure Regen ? De Opwarming stuurt nu eenmaal geen klimaatgestapo uit, maar wij pleiten ervoor dat dit wel gebeurt. En veel grondiger, als ’t moet met gevangenisstraffen. We gaan er al te gemakkelijk van uit dat de mens van alle dag een gutmensch is, maar dat is niet zo, mon cher Johnny. Die mens van alle dag veegt namelijk zijn ballen aan de Opwarming, het Ozongat, de Zure Regen en tutti quanti. De rekening schuift hij gewetenloos door naar de zeven volgende generaties en hij voelt zich daar goed bij. Dat is misdadig. Daar willen wij, Groenen, paal en perk aan stellen. Daarom pleit ik voor drastische maatregelen om de Opwarming onder de 35 graden te houden en de Noordzeespiegel terug te dringen tot aan de Trapegeer, een beruchte zandbank. Zelf wil ik een nieuwe Sipo oprichten, een Sicherheitspolizei après-la-lettre die iedereen dag en nacht vlijmscherp in de gaten houdt en niet terugdeinst voor de klop op de deur bij reactionairen of klimaatketters. In de vorige eeuw heeft zo’n ‘sicherheitsdienst’ zijn nut al goed bewezen. Meedogenloos moeten we zijn en niet versagen. Daarom, mon cher Johnny, wil ik je hierbij waarschuwen, drijf de spanning niet op tussen jou en mij door ondoordachte handelingen en noodlottige volksmisleiding over de apocalyps die op ons afkomt.

Niks is een grovere leugen dan wat jij de mens van alle dag tracht wijs te maken !

De milieurekening wordt nu al gepresenteerd. In het verre Zuiden van onze planeet lopen de stumperds weg voor wat zij als het einde der tijden aanzien, de voortschrijdende en nietsontziende Opwarming, de Uitstoot, de Zure Regen en het Ozongat groter dan het gat in onze begroting. Maar ook bij ons, vlak onder onze neus, tot in de Kortrijkse door rioolratten geteisterde beluiken toe, waar hagelwitte, verkleurde, gespikkelde en kolenzwarte medemensen van alle dag het niet meer zien zitten in hun beschimmelde huurkrotten vol overlopende beerputten en ongedierte. Allemaal de schuld van de Opwarming, de Zure Regen, de Uitstoot, het Fijn en ander Stof en het Ozongat.

Dus, een ecologische strijd zal altijd een strijd zijn tegen sociale gelijkheid en tegen de sossen, als je verder doet zoals je bezig bent en de mensen van alle dag belazert.
Een duurzame samenleving is er een waar de kloof tussen arm en rijk klein is, maar ook weer niet tè klein, zoals jij wel eens een lans voor breekt. Er moet in de maatschappij een gezond onderscheid blijven tussen voortrekkers, hoogvliegers, en meelopers, zij die niet kunnen vliegen. Dat rechtvaardigheid een loonkloof van 150%. Als jij méér wil inleveren, mij goed, doe dat dan, maar laat mij en de Groenen daar buiten. Mij gaat het er niet over of de gele en rode hesjes nu ecologisten, sossen, neonazi’s, communisten of Maduro aanhangers zijn. Neenee, die groene en rode hesjes zijn een horde domoren, stalknechten, paljassen, stompzinnige meelopers, pionnen van het groot kapitaal, die opgeneukt worden door de sossen en daar doe jij aan mee ?

Dus mon cher Johnny, jouw Kamp is niet mijn Kamp. Stop het narrentheater en het verneuken van de neukwillige massa, die blind en dom is. Stop het aanpappen met de klimaatafvalligen en de pilarenbijters die in Sinterklaas geloven. Laten we stoppen met de valse tegenstellingen. En laten we samen onze stem van verontwaardiging horen, te beginnen aanstaande zondag in Brussel. En daarna niet enkel in de straten van Brussel, maar ook Kortrijk op stelten zetten.

Afspraak 5 januari,  nieuwjaarsreceptie, Schouwburgplein in Kortrijk !

Je toegenegen,

David Wemel

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.