Veekaa

Kortrijkse N-VA en CD&V tegen financiële rechtvaardigheid in de voetbalonderwereld van de Veekaa.

Minister Maggie De Block wil dat topvoetballers dezelfde sociale zekerheidsbijdragen betalen als de mens van alle dag. De mens van alle dag die dag in dag uit vóór dag en dauw om 5.30 u in Poperinge in de trein naar zijn werk in Brussel klimt en ’s avonds om 8 uur weer thuiskomt. Voor een loon van 1.400 euro per maand.

Heden ten dage betalen voetbalgoden een verwaarloosbaar klein bedrag : 868 euro per maand. Dat is ook het geval met de spelers van de Veekaa. 
Volgens Maggie moet die schandalige voorkeursbehandeling eindelijk eens stoppen.
Een Kevin De Bruyne bijvoorbeeld betaalt 868 euro per maand op een maandloontje van 1.250.000.

Hierover aan de tand gevoeld reageren de Kortrijkse kopstukken van beide partijen als volgt:

Hannelore Vanhoenacker (CD&V) : “Ik geeft toe dat die voetbalders omzeggens niets tot onze sociale zekerheid bijdragen, maar ge moet het ook eens van een andere kant bekijken, al zet ik zelf nooit één stap op een voetbalplein. Dat gebeurt wel één keer per jaar als ik een gratis business zitje voor twee met champagne op de veekaa kan versieren, naast voorzitter Allijns en naast Matthias, het zoontje van Yves Leterme. Om te socializen en bij te praten, niet voor die voetbalders. We mogen het kind met het badwater niet weggooien. Ik ken maar één naam, Kevin De Bruyne, een uitzonderlijke balartiest zeggen ze, en Kevin maakt veel mensen van alle dag dolgelukkig. De mensen van alle dag laden zich helemaal op in de voetbal en kunnen weer een week verder naar hun job tegen 1.400 euroots per maand zonder bonussen. Bezie het eens zo : hoeveel verdient een artiest van de Hoge Kunsten met naam en faam en hoeveel draagt hij bij aan het bruto nationaal geluk ? Neem nu zo’n Tuymans, Quinze, Panamarenko, Delvoye, vrouwentemmer Fabre, Koen Wauters, Jambers, Sergio Herman, Gert Verhulst en dienen Meus, om er maar enkele te noemen. Ge denkt toch niet dat die mannen veel afdragen aan de Staatskas of aan de sociale zekerheid zeker ? We moeten toch op zijn minst kunnen verdragen dat ze met hun miljoenen dollars leukere oorden opzoeken en de sociale zekerheid, om het een beetje assertief te zeggen, belazeren. Hoofdzaak is dat die wereldartiesten de culturele mens van alle dag blijgezind en gelukkig maken, de zuurtegraad verminderen, de sociale cohesie omhoog drijven en bijdragen aan de schoonheid en het bruto nationaal geluk. Welnu, dat is ook het geval met die voetbalders, begenadigde balartiesten zoals Kevin en de anderen. Ge wilt toch niet dat ze maar evenveel verdienen als de mens van alle dag uit Poperinge die in Brussel werkt, en dat ze gedesillusioneerd worden en finaal hun schoenen aan de haak hangen ? Dus zijn wij, breeddenkende en meegaande tsjeven, vierkant tegen de hold-up die De Block op de privilegies van onze dierbare voetbalgoden wil plegen.”

Axel Ronse (N-VA) : “Kijk, ik wil niet vervallen in opstandige woordenkramerij, maar mijn bewondering voor de voetbalgoden is niet idioot. Evenwel heb ik alle begrip voor de topvoetbalders en hun financiële en andere privilegies, en voor hun besognes over dreigende belastingen en absurde sociale zekerheidsbijdragen. Ze genieten terecht van immuniteit tegen vervolgingen wegens belastingontduiking, sociale fraude, omkoping, homofobie en andere misdaden tegen de mensheid. Zelf ben ik een grote liefhebber en samen met mijn huidige vriendinne heb ik een abonnement op de Veekaa, verplaatsingen inbegrepen. Dat is niet goedkoop, het is zelfs zeer kostelijk, en daarom versta ik niet dat mensen van alle dag met hun loontje van 1.400 euroots per maand en een huurhuisje van 490 euroots, dat kunnen trekken. Ook Cis Rodenbach is van mijn gedacht, een notoire pseudo-kaloot, maar dit terzijde. Luister, de voetbal is mijn lust en mijn leven, naast mijn drukke politieke job in het parlement en vanaf 1 januari gecumuleerd met een schepenpostje, heb ik die uitlaatklep nodig om verder als een positivo door het leven trekken. De 9.200 euroots die maandelijks zullen binnenstromen, zullen goed van pas komen en mij permitteren om met mijn vriendinne of een tsjevinne naar topmatchen in Engeland, Duitsland, Spanje, Vrankrijk, Italië, Marokko enzovoort te trekken. Het zou jammer zijn mochten topvoetbalders financieel in de problemen geraken en hun train de vie moeten laten zakken omwille van torenhoge belastingen en krankzinnige bijdragen aan de sociale zekerheid, want finaal zullen ze er toch nooit gebruik van maken. Tegen hun 30-tigste hebben ze een fortuin vergaard voor nog zeven levens ver. Pfft…Sociale zekerheid, dat zullen die mannen in geen zeven generaties nodig hebben, dus waarom zouden ze er dan moeten voor betalen ? Dat is toch absurd ? Ook wil ik niet het genot afgepakt worden en het diepe geluk van voetbalorgieën met voetbalkunstenaars van buitenaards niveau. En daar horen buitenaardse vergoedingen bij, bevrijd van pestbelastingen en andere financiële bijdragen en kloterijen, uitgevonden door geborneerde en verzuurde politiekers en voetbalhaters genre Maggie De Block, die trouwens in geen enkele voetballoge van niveau binnen kan. Over enkele weken is het weer voetbal hoogfeest, met een beminnelijke tsjevinne naar de veekaa op verplaatsing. Matthias, die een aardje naar zijn vaartje heeft, sponsort onze vijfsterren hotelsuite met zicht op de Noordzee. In Kortrijk word ik benijd voor mijn successen in de politiek, bij de vrouwtjes, bij sommige mannen en in mijn zakelijke relaties. Weinigen hier zien mij graag. Godverdomme, had ik het geweten, ik was in Jabbeke gebleven.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.