Vork

Geachte Jarretel,

Ik moet uw bericht aangaande mijn zogezegde uittredingsvergoeding van 205.000 euro ten stelligste ontkennen, minstens nuanceren. Ik wil niet dat er hysterische gehuil en een schandaal hierover in Kortrijk losbreekt.

De Vork zit zo in de steel :

Dat is inderdaad grosso modo de som die ik zou getoucheerd hebben mocht ik na mijn parlementair mandaat een postje in de privé versierd hebben. Maar dat was helaas niet het geval, ik werd slechts schepen, een openbare functie met een modest loon, en dan is de vergoeding niet van toepassing. Ik klaag daar niet graag over. Mijn appartementje op de Noordzeedijk van Blankenberge met mijn rug naar Kortrijk is afbetaald.
Ik kan niet versteken, dat van die cumul is wèl waar, toen mochten socialisten nog cumuleren. Nu niet meer van Crombez. Ik heb geluk gehad.

Ik voeg er wel aan toe dat ik van mijn destijds gecumuleerd inkomen van circa 8.000 euro netto per maand, de helft afstond voor de bouw van een Boeddhistische tempel in Rochefort. Ik sta bekend als een sociale democraat pur sang en ik wil met mijn royaal inkomen niets anders doen dan de mensen dienen. Niets anders. Daarbij horen ook opkomende religieuze obediënties, dewelke ik belangloos een duwtje in de rug wil geven. Belangloosheid en dienstbaarheid aan de mensheid is trouwens mijn enige drijfveer in het leven.

Tot slot, een waarschuwing. Wie mij nog verdacht maakt van grensverleggende poenpakkerij zal ik voor de juge slepen. Ik ben Kristof Kalvo niet, ik wil voor niets anders doorgaan dan voor een nette socialist. Voor niets anders. Mijn politieke toekomst mag niet eindigen in een doodlopende straat of scandalitis.

Ik wil nog meegeven dat ik de mol uit onze partij, die u leugens over mijn financiële reilen en zeilen wijsmaakte, inmiddels ontmaskerd heb en uit onze partij heb laten zetten.

Met genegen groeten,

Philippe De Coene
Schepen van Armoede

Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.