Alexandra

De pseudo groene Alexandra Gjurova, in de gemeenteraad verkozen op de 2de plaats bij Groen Kortrijk, slaat de groene deur achter zich dicht.

Alexandra : “David Wemel mag mijn gemeenteraadszeteltje aan zijn ballen hangen. Ik speel niet meer mee. Een groene fundamentalist ben ik nooit geweest, maar Wemel wou mij per se op zijn lijst als alibi-allochtoon en omdat ik een sexy meid met hersens en mooie benen ben. Zo kon hij de multiculturele knul uithangen en de stemmen van mijn landgenoten inpikken. Het is gelukt. Wemel beloofde mij een schepenpostje, maar ik werd belazerd, ik werd als beloftevolle kopvrouw misbruikt en mijn euro viel. Ik loop weg uit het Kortrijkse groene bedriegersnest. Ik heb een totaal andere visie over de manier om proper aan politiek te doen. En in Kortrijk is de groene partij een machiavellistisch nest, een veredelde dictatuur waarin Wemel en Vandemaele de plak zwaaien. Wemel is een man met hersens in zijn kop, daar niet van, maar hij zit onder de sloef van de roepende en tierende groene stalinist en vuilbek Vandemaele, de grootste politieke stumper uit de Kortrijkse geschiedenis. Elke tussenkomst van die man in de gemeenteraad wekt ergernis en woede van de hele gemeenteraad op, zoniet hilariteit en spot. Vandemaele, zo vol van zichzelf, is een politieke vagebond die in zijn kinderjaren is blijven steken en beter naar een postje achter het loket van de bond Moyson of als keukenhulp in de Vork zou hengelen. Ik stel ook vast dat de groene neuzen in Kortrijk in alle windrichtingen staan, want een personage als de pedante snob Philippe Azijn bijvoorbeeld is alleen bezig met zichzelf en zijn subcultuur van mismeesterde lifestylers en extreme narcisten. Dat noem ik perverse luiden die zichzelf au serieux nemen, waarmee ik niks te maken wil hebben. Degoutant. In het sanhedrin van Groen Kortrijk heerst een bedorven mentaliteit, een onwelvoeglijkheid, een onzindelijk gedachtegoed en een boekverbrandingsfeer die niet strookt met de visie waar ik voor sta. Wie mij zal vervangen is nog niet duidelijk. Ik vrees voor dagenlang gekonkel dat zal uitmonden in een daglichtschuwende koehandel waarbij de eerste rechthebbende langs de kant zal worden geschoven voor een onderdanige pipo van Wemel en Vandemaele. Ze doen maar. En nu Philippe De Coene aan de lijn. Ik ben weg.”

David Wemel reageert met overslaande stem : “Ja zeg, die onnozele gans Gjurova, wat een misrekening om dat kutwijf op onze lijst te zetten, op de 2de plaats dan nog. De vleesgeworden valsheid en leugenachtigheid. Dan is ex-tsjevinne en overloopster Anne-Mieke Lambrecht iets beter. En ze is christelijk. Misschien moet ik haar in de plaats schuiven. Maar dan krijg ik ruzie met de eerste opvolger Philippe Azijn. En met Marleen Dierickx, tweede opvolger met meer stemmen dan Azijn. Niet simpel. Moet ik een vrouw door een vrouw vervangen of mag het toch een man zijn, in dit geval een rabiate aanhanger van de herenliefde. Bovendien een narcist van hier tot Tokyo. Het is even reorganiseren. Mijn raadplegingen zijn begonnen. Anne-Mieke roept haar stamboom in, de anderen hun politiek acteurstalent. Ik moet ook rekening houden met de goede smaak en het intellectueel fatsoen en dood gewicht vermijden, wat mijn voorkeur voor Azijn in het gedrang brengt. Het is mijn verdomde plicht om de groene eer in Kortrijk te herstellen. Moeilijk.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.