Vierkant groen

PERSBERICHT

VIERKANT GROEN! (teken mee)

David Wemel

Maandag 12 november 2018

Deze morgen voerden we met Groen Kortrijk actie aan het kruispunt Pottelberg – Condédreef. Een pas heraangelegd kruispunt, waar net na de aanleg begin oktober al meteen een ernstig ongeval gebeurde met een fietser en een vrachtwagen. Ik ging de situatie al enkele malen bekijken, maar deze morgen voor het eerst in donkere en regenachtige omstandigheden. Je weet wel, het soort weer waarin onze kinderen ongeveer de helft van het schooljaar het traject van school naar huis afleggen…

De hele aanleg van de Pottelberg tart de verbeelding van elke fietser, maar zeker ook dit kruispunt is een voorbeeld van hoe het niet moet. De situatie is erg ‘onleesbaar’ voor zowel fietser als automobilist. Voor de fietsers zijn er bvb voorsorteervakken, maar ook (veiligere) oversteekplaatsen met aparte lichten voor fietsers. Wie er voor het eerst komt aangefietst, weet niet waar je eigenlijk moet gaan staan. Laat staan wanneer je veilig kan oversteken.

Deze avond komt Matti Vandemaele op de gemeenteraad van Kortrijk tussen over de verkeersonveilgheid op de Pottelberg. We dringen aan op snelle en doortastende ingrepen die de veiligheid van de fietsers drastisch verhogen. Voor één concreet voorstel vragen we alvast ook jouw steun: teken onze petitie voor een conflictvrij kruispunt (met vierkant groen). Een snelle en haalbare maatregel met een onmiddellijke impact.

Samen maken we de stad een pak verkeersveiliger.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.