Pottelberg

PERSBERICHT

26 oktober 2018

Bloemist Pottelberg : politiek moet verantwoordelijkheid nemen

Wouter Vermeersch: “De spontane initiatieven van Kortrijkzanen zijn hartverwarmend, maar de politiek moet nu in de eerste plaats verantwoordelijkheid nemen. Ghislain heeft recht op een financiële vergoeding van de overheid. Ik zie emotionele Kortrijkse politici op sociale media. Ze moeten niet meetreuren, maar verantwoordelijkheid nemen en handelen.”

De aanslepende wegenwerken op de Pottelberg hebben de plantenzaak, annex kwekerij van Ghislain Deschoemaeker gebroken. Vlaams Belang wil dat de Vlaamse hinderpremie wordt herbekeken en dat er minstens een schadevergoeding komt van de stad.

VLAAMSE HINDERPREMIE

Wouter Vermeersch: “Ik heb Ghislain gesproken op de Kortrijkse maandagmarkt en hem aangeraden om naar de ombudsman of -vrouw te stappen.”
Als getroffen handelaar door wegenwerken heeft de bloemist recht op de Vlaamse hinderpremie (vroegere Wet Dedecker). Echter door een administratief probleem (kafkaiaanse toestanden) heeft hij naast deze belangrijke premie gegrepen. Volgens de letter van de wet heeft de bloemist dus geen recht op de hinderpremie, maar volgens de geest van de wet natuurlijk wel. Een tussenkomst van de ombudsdient én de nodige politieke wil, kan hier een oplossing bieden. Vlaams Belang roept op tot gezond verstand om de premie te herbekijken.

SCHADEVERGOEDING STAD KORTRIJK

In het HLN-artikel “Heraanleg Pottelberg is een fiasco”:
https://www.hln.be/regio/kortrijk/heraanleg-pottelberg-is-een-fiasco~ae9edc2c/
liet schepen van Openbare Werken Axel Weydts (sp.a) volgende optekenen: “Het is onze schuld, we hebben het plan verkeerd ingeschat.”

Zelfs een overheid die een fout maakt, is gehouden tot een schadevergoeding aan de schadelijder. Vlaams Belang verwacht van het stadsbestuur geen grote woorden, maar wel daden: er moet een schadevergoeding komen. Zo niet, moeten juridische stappen worden overwogen. Een publieksfinanciering (crowdfunding) kan de bloemist helpen om deze juridische kosten te dragen.

Wouter Vermeersch
woutervermeerschvb@gmail.com
Vlaams Belang Kortrijk
Telefoon: 0485/66.07.80

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.