Bangkok

Aan de tapkast van afspanning In De Wolken bij Stef en Vetje, het bijna sympathiekste cafébazinnenkoppel van de stad, troffen we een fel vermagerde Kortrijkwatcher aan.

Jarretel : Meneer Lavaert, waarom geeft u geen commentaar op de Kortrijkse verkiezingsuitslagen ?

Kortrijkwatcher : “Wel euh, hmm, kijk, het zit zo, op de dag van de verkiezingen zat ik op vakantie in Bangkok, mijn lievelingsvakantieoord omdat de meiden in de massage- en afwerksalons daar zo bloedmooi, meegaand, begripvol en sensueel zijn en zo goedkoop. Vijfentwintig euroots voor een beurt van een halve dag met twee, drie, vier meiden tegelijk. Da’s overrompelend en geen geld. Ik was er echt aan toe na weer een jaar vol onthechting, ascese en geheelonthouding met mijn overjaarse verloofde op het thuisfront. Daar in Bangkok heb ik me twee weken lang bijna in coma laten jouisseren door dat sensueel, zinnenprikkelend en ophitsend hetemeidengeweld. Dat ik ervoor koos om op 14 oktober weg uit de stad Kortrijk te zijn, heeft er natuurlijk mee te maken dat ik dan niet hoefde te kiezen. Ik kon nauwelijks kiezen, behalve voor de communisten, maar ik ben tegen Maduro en de Kortrijkse communisten zijn voor. Zodus, ik koos voor 2 weken bij de exotische mokken van Bangkok. Ik ben nu weer in mijn begijnhof en mijn verloofde heeft mij niet bedrogen, tenzij met Daddy H., maar dat was platonisch zegt ze. Het is er niet aan te zien dat ze liegt. Trouwens, Daddy is wat men noemt onbekwaam en is content met likken en frunniken, spuiten is er niet meer bij. Ik ben een gelukkige knar, oud van jaren, maar jong van zinnen. Ik word straks tachtig, âge caduc, veel ouder moet het niet en raad ik niemand aan. Mijn verloofde doet mijn was en plas, ik doe, in gedachten, de revolutie. Mijn geschriften zijn een lichtbaken in dit pretentieus provincienest, deze intellectuele woestijn, hoofdstad van de onbekwaamheid, de leugens en de kuiperijen. Achter de façade van de Kortrijkse spektakeldemocratie schuilt burgemeester Van Quickenborne, deze carnavaleske politieke creatuur, als een onuitputtelijke bron van ergernis en hilariteit. Ja, ik ben een Gutmensch en daar ben ik fier op.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.