Witte rook ?

Witte rook boven Kortrijks stadhuis ?

Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) ontving gisteren delegaties van sp.a, CD&V 4.0, Vlaams Belang, Groen en N-VA in het stadhuis. Hij heeft nog niet beslist welke coalitie het wordt. Sp.a lijkt zeker. N-VA en Groen liggen in de balans. CD&V is nog niet uitgeteld.

Vincent Van Quickenborne : “De sossen zijn bijna een certitude, al kan ik de CD&V nog niet volledig uitsluiten. De Bethune stelt geen enkele eis, ze zijn content met 1 schepentje, namelijk Hannelore Vanhoenacker in een onbelangrijk zeteltje. Dat is ongelooflijk aantrekkelijk, dan pakken wij zowaar 8 posten van de 9 en kan ik zelfs Moniek Gheysens, die al 70 is, âge de décadence noemen ze dat in Vrankrijk, tot schepentje van cultuur bombarderen. Maar natuurlijk, ik moet verder dan mijn neus lang is denken. Met een politieke kwelduivel als De Coene zou het kwaad kersen eten zijn, mocht hij niet in de prijzen vallen. Ik moet de kwestie dus goed inschatten, langs alle kanten bekijken en dan komt David Wemel van de groenen in het vizier. David is een politieke knapperd van formaat. Niet groot van gestalte, maar groot van verstand en politiek inzicht, geen groene communist, zoals Matti en Philippe Azijn. Samen met De Coene zit ik dan wel in zeer links vaarwater. Niet evident voor mijn donkerblauwe liberalen, genre womanizer Wouter Allijns en de onwillige Tiene Castelein, die uit Gistel komt. Maar vooral de libertijnse hedonist, pralineur en vrijbuiter Beugnies dreigt dan van mijn schip te springen. Kan ik mij het verlies van die drie politieke hoogvliegers permitteren tegenover de aanvallen van de 5 politieke geweldenaars, canaille van het Vlaamsche Belang ? By the way, hopelijk zit ik in de nieuwe gemeenteraad niet oog in oog met die moslamietenhater van het Vlaamsch Belang met zijn Duitsche schaper, die tegen mij bij de gouverneur klacht neerlegde wegens mijn zogenaamde grensoverschrijdende verwensingen en godslasteringen tegenover zijn persoontje in de gemeenteraad van mei laatsleden. Pfft..ik lig er niet wakker van en zou het weer doen. Dit terzijde. Bijkomend probleem : De Coene en Wemel kunnen niet samen door één deur. De Coene kan die kleine groene zijn bloed wel drinken. Langs de andere kant zit ik met het aanslepend moskeedossier, wat racist Vermeersch 5 zeteltjes heeft opgeleverd. Met de groenen en sossen aan boord kan ik dat dossier in één twee drie finaliseren, door het binnen de kortste keren afleveren van een bouwvergunning en het aanbieden van een autoparking van 200 plaatsen op de Mewaf site. Op die manier is het dossier definitief ontmijnd en tegen mei 2019 door de onfatsoenlijke Kortrijkzanen en moslamietenhaters compleet vergeten. Een aanlokkelijke gedachte. Echter, Axel Ronse van de N-VA ligt hier al twee dagen op zijn blote knieën, samen met schepentje Kelly, voor mijn burgemeestersdeur met bloeddoorlopen ogen te janken dat horen en zien vergaat, om weer mee te mogen doen. Ik heb compassie, maar politiek is niet voor softies en kruipdieren. Kan ik die Vlaamsche Nazionalistische kwasten nog wel vertrouwen, nadat ik in de voorbije legislatuur in de zak werd gezet door verraders en weglopers. Ik moest, door nood gedreven, de gedoogsteun van twee ex-Vlaamsche Belangers ondergaan, zoniet viel onze stad twee jaar zonder bestuur. Ik wil geen accidenten meer meemaken. De Coene nog minder. Philippe had nog liever de steun van Madura of Che Guevara bewonderaars, dan van die crapuleuze neo-nazi’s. Vandaag ga ik de knoop doorhakken, mijn besluit staat al redelijk vaststaat. Na veel wikken en wegen en het advies van mijn vrouwtje Anouk, die weer in positie is, kies ik bijna zeker weer voor de huidige tripartite met voor Team Burgemeester niet minder dan 4 postjes, de burgemeester en 3 schepentjes, waarbij ik niet naast Ruth Vandenberghe kan kijken, mijn uitverkoren poulaine. Ruths score als debutante in de politiek is ongezien, bijna schandalig, het is één van de meest indrukwekkende cijfers die ik ooit al onder ogen kreeg. Over hoe Ruth daarin slaagde, doen allerlei smeuïge verhalen de ronde, maar dat is politiek. Ruth wordt in 2024 mijn opvolger en lijsttrekker, kandidaat burgemeester. Maddens is dan op pensioen, weliswaar tegen de zin van zijn huisgenoten, maar het moet. Vandendriessche keert ontgoocheld naar het ondernemerschap terug, zo ver mogelijk weg van de ratelslangen van de politiek. Ja, mijn besluit staat vat: de stadscoalitie gaat door in gewijzigde verhoudingen : Team Burgemeester 4 zitjes, de sossen 3 en de N-VA 2. Ik wil alleen voortdoen met mensen die zichzelf compleet wegcijferen en het beste met de mensen van Kortrijk voor hebben. Het wordt weer een toffe tijd op het stadhuis. En ’s avonds in de kroeg aan de overkant.”

Axel Ronse en Kelly Detavernier (in koor) : “Kijk, ons programma is ferm, fier en fris en beresterk. Hopelijk heeft Quickie er oren naar. Bovendien stellen wij geen enkele eis, maar dan ook geen enkele om aan 2 schepenpostjes te geraken, we zouden zelfs al met ééntje een gat in de lucht springen. Sommigen zullen dat door het slijk kruipen noemen en onze onderbroek tot op de enkels laten zakken, so what ? Dat deed Quickie toch ook in 2006 om er bij te mogen zijn ? En in het onzalig moskeedossier gaan we alles goedkeuren wat de burgemeester ons voorschotelt, àlles, met de ogen toe. We gaan samen op pelgrimstocht naar Dadizele als onze wensen worden vervuld.”

Kelly (bijna triomfantelijk) : “Ik span al mijn jarretels, begin te piepen en te hijgen en word nat van opwinding.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.